Έρχεται το... παγκόσμιο Τσάμπιονς Λιγκ!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mirror» υπάρχουν σκέψεις για τη δημιουργία ενός Τσάμπιονς Λιγκ με τη συμμετοχή συλλόγων από όλο τον κόσμο.

Για παράδειγμα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίζει τη μία εβδομάδα την Ρόμα στην Ιταλία και μετά από δεκαπέντε ημέρες θα πρέπει να ταξιδέψει στην... Σανγκάη για να παίξει εκεί με κινέζικη ομάδα. Γίνεται;

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ρεπορτάζ, το τηλεοπτικό συμβόλαιο των συλλόγων της Πρέμιερ Λιγκ λήγει σε πέντε

χρόνια. Οι αγγλικές ομάδες φαίνεται πως έχουν στη διάθεσή τους το σχέδιο ενός παγκόσμιου Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο θα ονομάζεται World Super League​.

Οι κορυφαίες ομάδες από όλες τις ηπείρους θα αναμετριούνται σε ένα πρωτάθλημα, οι δημιουργοί του οποίου φαντάζονται ως μια διοργάνωση που θα... τελειώσει το Τσάμπιονς Λιγκ όπως το ξέρουμε σήμερα.

Ποιες ομάδες θα πάρουν μέρος; Σύμφωνα με την «Daily Mirror» η προεπιλογή αφορά τις εξής:

Κίνα: Γκουιζού, Σανγκάη SIPG

Αμερική: Λος Άντζελες Γκάλαξι, Νιου Γιόρκ Σίτι

Αυστραλία: Μέλμπουρν Σίτι

Βραζιλία: Κορίνθιανς

Ιταλία: Γιουβέντους, Μίλαν, Ίντερ

Ισπανία: Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης

Αφρική: Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ

Γερμανία: Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ

Γαλλία: Παρί Σεν Ζερμέν, Λιόν

Αγγλία: Άρσεναλ, Τσέλσι, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Σε μερικά χρόνια αυτό το πρωτάθλημα θα είναι η πραγματικότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Δεν υπάρχει κάτι να μας σταματήσει. Θα είναι ένα πριβέ πάρτι των μεγαλύτερων συλλόγων στον πλανήτη» τόνισε σχετικά ο Τζάκο Σβαρτ, διευθυντής των Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων.

Ο Σβαρτ πιστεύει ότι το πλουσιοπάροχο τηλεοπτικό συμβόλαιο που αναμένεται να προταθεί στους συλλόγους, θα τους δελεάσει ώστε να αποδεχθούν τη συμμετοχή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα