Έρχεται το καρναβάλι Αγλαντζιάς...

Το καρναβάλι έφτασε και η Αγλαντζιά συντονίζεται σε καρναβαλίστικους ρυθμούς και υπόσχεται να προσφέρει και φέτος ένα τρελό και ξέφρενο αποκριάτικο πάρτι, για 7η συνεχόμενη χρονιά.

Η Λευκωσία τα τελευταία χρόνια έχει την τιμητική της κάθε αποκριάτικη περίοδο με τις εκδηλώσεις που διοργανώνει στην Αγλαντζιά και στις οποίες μαζεύονται αρκετές χιλιάδες πολίτες της Λευκωσίας και όχι μόνο.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων είναι το καρναβάλι

της περιοχής με την καθιερωμένη πια παρέλαση του στην Λεωφόρο Κυρηνείας, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στις 11:30.

Μικροί και μεγάλοι οργανώνονται ήδη για τα άρματα που θα λάβουν μέρος και ο νέος Δήμαρχος Χαράλαμπος Πετρίδης καλεί όλους όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στο καρναβάλι του Δήμου, να συμπληρώσουν το έντυπο που θα βρουν στην ιστοσελίδα του Δημαρχείου μέχρι την Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου. Μέχρι τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017 (στην ηλεκτρ. διεύθυνση: maria.nicolaou@aglantzia.org.cy, ή στα τηλέφωνα 22462058, 22462239).

Σε δηλώσεις στο Sigmalive ο δήμαρχος ανέφερε ότι «φέτος αναμένεται να ξεπεράσουμε κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχής και κόσμου που θα μας επισκεφθεί για να διασκεδάσει μαζί μας και να χαρεί την όμορφη πράσινη Αγλαντζιά μας».

Όπως είπε πέρυσι οι θεατές ξεπέρασαν τις 25 χιλιάδες, αριθμός που φέτος προβλέπεται να είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ οι συμμετοχές είχαν φθάσει τις 7,5 χιλιάδες.

«Εσείς είστε ο κινητήριος μοχλός της διοργάνωσης. Δώστε το παρόν σας για να κάνουμε την αποκριάτικη παρέλαση μοναδική και αξέχαστη.Γιατί Αγλαντζιά σημαίνει γλέντι!» κατέληξε ο κύριος Πετρίδης.

Να σημειωθεί πως την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου η πλανοδιοπώληση θα επιτρέπεται μόνο σε προκαθορισμένους χώρους, ξεκινώντας από την τελευταία οικοδομή επί της Λεωφ. Κερύνειας, μετά τη συμβολή της με την οδό Λεύκωνος και μέχρι τη συμβολή της με τη Λεωφ. Λεμεσού.

Η Άδεια Πλανοδιοπώλησης ανέρχεται στα 40 ευρώ ανά υποστατικό (τραπεζάκι, αυτοκίνητο, κτλ.) και θα εκδίδεται επί τόπου με επίσκεψη Λειτουργού του Δήμου στον κάθε πλανοδιοπώλη ξεχωριστά, πριν και κατά την διάρκεια της παρέλασης. Όσοι πλανοδιοπώλες ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν νωρίτερα τη σχετική άδεια πλανοδιοπώλησης μπορούν να αποτείνονται στα γραφεία του Δήμου από την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες (τηλέφωνα επικοινωνίας 22462233 – 22462059).

Όσοι πλανοδιοπώλες δεν συμμορφωθούν με τις πιο πάνω οδηγίες θα καταγγέλλονται με εξώδικο πρόστιμο €85.

Μετά από οδηγίες του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας “Απαγορεύεται να διατίθενται προς πώληση συσκευές αερολυμάτων (Sprays) που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή αφρών, νιφάδων, σερπαντίνων κτλ., που ταξινομούνται ως “πολύ εύφλεκτες” και κατά συνέπεια φέρουν στη συσκευασία τους το σύμβολο της φλόγας.”

Keywords
Τυχαία Θέματα