Έρχεται το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Εντυπωσιακή τρισδιάστατη εμπειρία αναμένεται να προσφέρει η τελετή έναρξης σε όσους παραστούν στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 17 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό.

Η τελετή έναρξης

για το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου, θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου και ώρα 20:30, ημέρα Σάββατο, στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού. Το φεστιβάλ θα προσφέρει μια εβδομάδα δωρεάν προβολών σε όλους.

Οι τρισδιάστατες προβολές, ειδικά σχεδιασμένες για το Φεστιβάλ, φιλοδοξούν να αναδείξουν την τρισδιάστατη τεχνική και να εξερευνήσουν τα καλλιτεχνικά όριά της, με φόντο το κτίριο του Θεάτρου Ριάλτο, όπου θα προβάλλονται οι συναρπαστικές τρισδιάστατες εικόνες.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ προγραμματίζεται μια σειρά άλλων εκδηλώσεων, με την πρώτη να πραγματοποιείται τη Δευτέρα και την Τρίτη 12 και 13 Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, ο γνωστός καλλιτέχνης γκράφιτι Αχιλλέας Μιχαηλίδης - Paparazzi, θα φιλοτεχνήσει ένα έργο στην αυλή του κεντρικού κτιρίου του ΤΕ.ΠΑ.Κ, εμπνευσμένο από τη μικρού μήκους ταινία και το τρισδιάστατο σινεμά.

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, η ομάδα κρουστών Batukinio θα εμφανιστεί στην επίχωση, στις 18:30, ενώ εθελοντές του Φεστιβάλ θα παρέχουν πληροφορίες και πρόγραμμα στους παρευρισκομένους.

Η φετινή κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ αποτελείται από τους επαγγελματίες του κινηματογράφου, Bruno Coppola, Fibby Kioria, Teresa Kwong, Sherif Awad και Σάιμον Φαρμακά

Τα δύο βασικά Τμήματα του Φεστιβάλ, διεθνές και εθνικό διαγωνιστικό, πλαισιώνονται από κινηματογραφικά αφιερώματα, masterclasses και παράλληλες εκδηλώσεις, ενώ όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα