Ευχαριστημένη η Κοινότητα Κουκλιών από το τουριστικό ρεύμα

Ευχαριστημένος από το τουριστικό ρεύμα της τελευταίας σεζόν είναι ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κουκλιών Μιχαλάκης Σόλωνος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σόλωνος ανέφερε πως οι επισκέψεις τουριστών στα Κούκλια ήταν πάρα πολλές και αποδείχτηκε, για ακόμη μια φορά, πως το κλείσιμο του πυρήνα της κοινότητας, που επιτρέπει μόνο τη διάβαση πεζών στο δρόμο, ήταν πετυχημένη , αφού, όπως είπε, τόσο οι πελάτες όσο και οι εστιάτορες μπορούν να λάβουν και να προσφέρουν υπηρεσίες καλύτερα και με ασφαλέστερο τρόπο.

Επίσης τόνισε την αυξημένη σημασία που πρέπει να έχει η ανάπλαση της πλατείας του

χωριού για την κυβέρνηση αφού η κοινότητα των Κουκλιών, φιλοξενεί το ναό της Αφροδίτης που αποτελεί τεραστίας σημασίας αρχαιολογικό χώρο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Σόλωνος αναφέρθηκε στην άμεση ανάγκη πεζοδρομοποίησης και ανάπλασης στην πλατεία των Κουκλιών επί μονίμου βάσεως, ένα έργο που εκκρεμεί από το 1991.

Είναι ένα πολεοδομικό έργο, συνέχισε, του οποίου καταφέραμε να έχουμε τις τελικές πολεοδομικές και οικοδομικές άδειες προ 18 μηνών γιατί υπήρχαν τρομερά τεχνικά προβλήματα, όπως το σκάψιμο που επηρεάζει αρχαιολογικούς θησαυρούς οι οποίοι κρύβονται κάτω από το έδαφος των Κουκλιών.

Δυστυχώ,ς συνέχισε, η Πολιτεία δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το έργο λόγω των προβλημάτων στην οικονομία.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα