Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή: Αναξιόπιστος ο Έιντε

Αναξιόπιστος καθίσταται ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπερν Μπαρθ Έιντε, μετά τα όσα διημείφθησαν στην Κώνσταντινούπολη εν αγνοία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σε δηλώσεις της στο SigmaLIve, η τέως ΥΠΕΞ Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, αναλύοντας τις παρασκηνιακές κινήσεις

για αναβάθμιση του ψευδοκράτους, κατά τη διάρκεια της Συνόδου Ανθρωπιστικής Βοήθειας που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, επεσήμανε οτι η προσπάθεια του Έιντε είναι πάρα πολύ επιλήψιμη καθώς όπως είπε επρόκειτο για μια διάσκεψη που δεν υπήρχε χώρος για τον Έιντε.

"Σίγουρα η προσπάθεια Έιντε, είναι πάρα πολύ επιλήψιμη από την άποψη ότι δεν υπήρχε καμία αιτιολογία να βρίσκεται στη Σύνοδο ο Έιντε και όλα έγιναν εν αγνοία του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο φαίνεται ότι άφησε στο σκοτάδι και σίγουρα αυτό καθιστά αναξιόπιστο τον Ειδικό Σύμβουλο του Γ.Γ του ΟΗΕ".

Σύμφωνα με την κ. Μαρκουλή, το τοπίο πρέπει να ξεκαθαρίσει προτού συνεχιστούν οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Το κλίμα καλής πίστης που υπήρχε στις συνομιλίες, πρόσθεσε, έχει διαταραχθεί και ορθώς ο ΥΠΕΞ θα ζητήσει εξηγήσεις από το ΓΓ του ΟΗΕ για τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη.

Follow @NatasaEvripidou

Keywords
Τυχαία Θέματα