Επίτροπος Ισότητας Φύλων χαιρετίζει τον νόμο κατά της βίας

Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων κα Ιωσηφίνα Αντωνίου χαιρετίζει την ψήφιση από τη Βουλή του κυρωτικού νόμου για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και την ψήφιση σε νόμο, του νομοσχεδίου με το οποίο παρέχεται το δικαίωμα στους άνδρες για άδεια πατρότητας δύο συνεχόμενων εβδομάδων.

Ανακοίνωση της Επιτρόπου, την οποία μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, αναφέρει ότι «η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστή και ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, θεωρείται

ως ένα ισχυρό νομικό εργαλείο κατά της βίας των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας».

Ευελπιστούμε, συνεχίζει, «πως θα αποτελέσει ένα όπλο για την αντιμετώπιση, καταπολέμηση και εξάλειψη του ντροπιαστικού φαινομένου της βίας κατά των γυναικών».

Εξάλλου, η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων, χαιρετίζει την ψήφιση σε νόμο, του νομοσχεδίου με το οποίο παρέχεται το δικαίωμα στους άνδρες, για άδεια πατρότητας δύο συνεχόμενων εβδομάδων και η οποία άδεια δύναται να αρχίζει από την εβδομάδα του τοκετού και να λήγει δεκαέξι εβδομάδες αργότερα.

Αναφέρει πως «το δικαίωμα δίνει τη δυνατότητα στους άντρες να συμμετέχουν στη φροντίδα των νεογέννητων τέκνων και να συμβάλλουν στην οικογενειακή ζωή».

Προσθέτει ότι «παράλληλα, η άδεια πατρότητας ενδυναμώνει τον οικογενειακό ιστό και ενισχύει το κοινωνικό κράτος».

«Μέσα στα πλαίσια της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών, ευελπιστούμε ότι στο μέλλον, η άδεια πατρότητας θα εμπλουτιστεί με άλλα συναφή δικαιώματα, με αυτά της άδειας μητρότητας», καταλήγει η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα