Επιτροπή Προσφύγων σε ΠτΔ: Στηρίξτε τα προσφυγικά σωματεία

Να αποσταλεί επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία θα ζητείται η διερεύνηση της δυνατότητας να βρεθούν κονδύλια προς οικονομική στήριξη των προσφυγικών σωματείων, μέσω του ΚΟΑ, αποφάσισε, ομόφωνα, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων, όπως ανακοίνωσε η Πρόεδρος του σώματος Σκεύη Κουκουμά.

Η Επιτροπή κατά τη συνεδρία της, την Παρασκευή συζήτησε την πολιτική χορηγιών σε προσφυγικά σωματεία από τα Υπουργεία Οικονομικών,

Εσωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.

Σε δήλωση μετά τη συνεδρία η κ. Κουκουμά είπε ότι κάποιοι εκ των προσκεκλημένων ανέφεραν στην Επιτροπή ότι μετρούν ημέρες για να τερματίσουν τη λειτουργία των σωματείων τους επειδή δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν και πρόσθεσε πως αποφασίστηκε όπως σε επόμενη συνεδρία συζητηθεί η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τη συμφωνία που συνήφθη με τον ΟΠΑΠ και να διερευνηθούν τρόποι που δυνατόν να μπορούν να στηρίξουν τα προσφυγικά σωματεία, μέσω του ΟΠΑΠ.

Η κ, Κουκουμά είπε ότι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα διαβιβαστεί η θέση της Επιτροπής ότι θα πρέπει να μελετηθούν τρόποι ρύθμισης των οφειλών των προσφυγικών σωματείων, που δυστυχώς αυξάνονται.

Παρατήρησε ότι οι υποχρεώσεις των σωματείων έχουν αυξηθεί με ανάλογη αύξηση εξόδων και διευκρίνισε ότι επικεντρωνόμαστε στο θέμα της λειτουργίας των ακαδημιών, που είναι το φυτώριο των αθλητών και των γυμναστικών συλλόγων, που πολλοί από αυτούς είναι άστεγοι.

Ερωτηθείσα εάν η Επιτροπή προτίθεται να εξετάσει θέμα ενδεχόμενης κακοδιαχείρισης πόρων, η οποία δυνατόν να οδήγησε τα σωματεία στη δεινή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, η κ. Κουκουμά είπε πως τα τρία μεγάλα σωματεία πλήρωναν πιο ακριβό ρεύμα επειδή για διάφορους λόγους δεν είχαν πολεοδομικές άδειες και άδειες καταλληλότητας,

Πρόσθεσε πως “δεν είμαστε εμείς που θα ελέγξουμε την κακοδιαχείριση”.

Η Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μαριέλλα Αριστείδου είπε πως αποτελεί γεγονός ότι τα προσφυγικά σωματεία αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και “ακούσαμε τη δραματική τους έκκληση, την οποία αφουγκραζόμαστε”.

Πρόσθεσε πως αυτό που τονίσθηκε στην Επιτροπή είναι η ανάγκη επίσπευσης διαδικασιών ρύθμισης των χρεών των προσφυγικών σωματείων ώστε να ανακουφιστούν, υπό την προϋπόθεση ότι και τα ίδια θα καταβάλουν προσπάθειες βελτίωσης των οικονομικών τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα