Επιτοίχιοι ανεμιστήρες και κλιματιστικά για τους μαθητές

ΠΙΟ ΔΡΟΣΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
ΤΟ Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα που δέχθηκε ο Υπουργός Παιδείας κατά τις επισκέψεις του σε σχολεία, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, έχει αποστείλει εγκύκλιο προς όλους τους Προέδρους των Σχολικών

Εφορειών, με την οποία τους ενημερώνει ότι από τώρα και στο εξής οι Εφορείες μπορούν, εάν αυτό κρίνεται από μέρους τους απαραίτητο, να προχωρήσουν στην:

1. Εγκατάσταση επιτοίχιων ανεμιστήρων σε αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσες εργαστηρίων και γραφεία των υφιστάμενων σχολείων.
2. Εγκατάσταση κλιματιστικών μονάδων διαιρούμενου τύπου σε αίθουσες Δασκάλων και Καθηγητών.
Οι τεχνικές προδιαγραφές τόσο των επιτοίχιων ανεμιστήρων όσο και των κλιματιστικών μονάδων βρίσκονται στην ιστοσελίδα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στις Σχολικές Εφορείες το κόστος
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το κόστος της δαπάνης για την αγορά και εγκατάσταση των ανεμιστήρων και των κλιματιστικών μονάδων θα επωμίζονται οι Σχολικές Εφορείες. Αιτήματα για παραχώρηση έκτακτης χορηγίας από μέρους των Εφορειών θα γίνονται δεκτά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για τις οποίες τεκμηριωμένα οι Σχολικές Εφορείες δεν διαθέτουν τους απαιτούμενους πόρους. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι Σχολικές Εφορείες θα πρέπει να αποτείνονται στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού για εξέταση του αιτήματος.

Σημειώνεται, τέλος, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στις μικρές Σχολικές Εφορείες. «Η πιο πάνω απόφαση αναμένεται να αναβαθμίσει και βελτιώσει αισθητά την καθημερινότητα των εκπαιδευτικών, μαθητών και προσωπικού στα σχολεία μας, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις θερμοκρασίες που επικρατούν στην Κύπρο τους περισσότερους μήνες του χρόνου», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα