Ολοκλήρωση συζήτησης προϋπολογισμού με προβλέψεις ΚΤ

Με την παρουσία της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας, Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ολοκληρώνεται σήμερα η συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2016, του τελευταίου προϋπολογισμού, που καταρτίζεται υπό το τριετές μνημόνιο οικονομικής προσαρμογής.

Η κ. Γιωρκάτζη αναμένεται να τοποθετηθεί για τις παραδοχές του προϋπολογισμού, καθώς και τις μακροοικονομικές προβλέψεις της ΚΤΚ για την κυπριακή

οικονομία γενικότερα.

Σημειώνεται ότι οι προβλέψεις της ΚΤΚ ταυτίζονται με τις αντίστοιχες του ΥΠΟΙΚ, οι οποίες ξεπερνούν την πρόβλεψη της Τρόικα στην 7η αξιολόγηση για ρυθμό ανάπτυξης 1,4%, επί του οποίου καταρτίστηκε ο προϋπολογισμός.

Η κ. Γιωρκάτζη αναμένεται να τονίσει πως η ανεργία και το υψηλό ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων αποτελούν τα πιο πιεστικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει η οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό θ’ αναφερθεί στο κρίσιμο θέμα της πορείας αναδιάρθρωσης των ΜΕΔ και θα τονίσει ότι η ΚΤΚ έχει θέσει στόχους αναδιαρθρώσεων για τις εμπορικές τράπεζες, ενώ έχει λάβει τεχνική βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για την αντιμετώπιση του κρίσιμου αυτού προβλήματος.

Με βάση τα στοιχεία της ΚΤΚ στα τέλη Σεπτεμβρίου, τα ΜΕΔ παρουσίασαν οριακή μείωση 0,04% σε σύγκριση με τα τέλη Αυγούστου.

Ανήλθαν στα €27,38 δισ σε σύγκριση με €27,40 δισ στα τέλη Αυγούστου.

Πηγή Ράδιο Πρώτο

Keywords
Τυχαία Θέματα