Επίθεση σε φοιτήτρια επειδή φορούσε σορτσάκι στο λεωφορείο

Ένταλμα σύλληψης βγήκε σήμερα για τον δράστη ο οποίος επιτέθηκε σε φοιτήτρια πανεπιστημίου σε μικρό λεωφορείο στην Κωνσταντινούπολη επειδή φορούσε σορτσάκι.

Ο δράστης είχε αρχικά αφεθεί ελεύθερος και δήλωσε μάλιστα στην κατάθεσή του ότι το έκανε επειδή το ντύσιμο της κοπέλας ήταν προκλητικό.

Η επίθεση έγινε στις 14 Ιουνίου κατά της Ασενά Μελίσα Σαγλάμ στη συνοικία Πέντικ της ασιατικής Κωνσταντινούπολης, αλλά ο δράστης Ερτσάν Κιζίλατες αφέθηκε ελεύθερος και καταδικάστηκε μία βδομάδα μετά για

αδικήματα φορολογίας. Τελικά, σήμερα βγήκε ένταλμα σύλληψης σχετικά με την επίθεση με τις κατηγορίες της “πρόκλησης δημόσιου μίσους και εχθρότητας”, ‘της πρόκλησης τραυματισμού εκ προθέσεως’ και της ‘προσβολής’.

Πάντως, μετά την επίθεση, ο δράστης είχε δηλώσει στην κατάθεσή του, σύμφωνα με την εφημερίδα Μπιργκιούν, ότι το ντύσιμο της κοπέλας τον προκάλεσε. “Νόμισα ότι η κοπέλα ήταν αθλήτρια επειδή είχε πολύ θράσος και μου αντεπιτέθηκε”, ανέφερε.

Η 21χρονη κοπέλα, φοιτήτρια ψυχολογίας, είχε πει πως εκεί που καθόταν στο λεωφορείο ήρθε κάποιος και της είπε: “Ντύνονται έτσι στο Ραμαζάνι; Δεν ντρέπεσαι να ντύνεσαι έτσι;”. “Είχα βάλει μια ολόσωμη φόρμα σε στυλ σορτσάκι, είχε ντεκολντέ, αλλά είχαν βάλει την τσάντα μου μπροστά. Άλλωστε, ποιος θα σκεφτεί ότι κάποιος θα ενοχληθεί από αυτό το ντύσιμο. Μέχρι να πει τη λέξη π…. δεν είπα τίποτα. Μετά που το είπε, του είπα ‘τότε μην κοιτάς’ χωρίς να τον κοιτάξω καν. Μετά είπε: ‘εσύ άμα ανοίξεις τον κ… πως να μην το δω;’. Συνέχισε να μιλάει και έβαλα ακουστικά για να μην τον ακούω” ανέφερε. Η 21χρονη κοπέλα είπε πως την ώρα που ο 30χρονος αυτός νέος κατέβαινε από το λεωφορείο, της έδωσε μια μπουνιά. “Ξαφνικά ένιωσα ένα πόνο στο αριστερό μου σαγόνι. Επειδή χτύπησα στο τζάμι. Έσπασε το δόντι μου. Τι κάνεις του είπα και τον άρπαξα από το μπράτσο. Μετά περίμενα βοήθεια. Ποιος είσαι εσύ, γιατί με χτυπάς; του είπα. Κανείς δεν ήρθε να βοηθήσει. Με ξαναχτύπησε ενώ ήμουν όρθια και ο οδηγός γύρισε και κοίταζε. Μετά που με ξαναχτύπησε, του έδωσα ένα χαστούκι στο πρόσωπο. Μετά με πήρε από τα μαλλιά, μου κατέβασε το κεφάλι και με χαστούκισε. Μετά τη γροθιά, εγώ έπεσα στο πάτωμα. Το έσκασε, κανείς δεν τον κυνήγησε”, είπε.

Η κοπέλα είπε ακόμη ότι παρά την επίθεση εναντίον τους, οι στενοί φίλοι της άρχισαν να της λένε ότι την είχαν προειδοποιήσει. “Δεν επηρεάζει τους ανθρώπους ότι δέχτηκα επίθεση. Αν εγώ ντύνομαι έτσι, σημαίνει γι' αυτούς ότι αξίζω αυτό που έπαθα”, είπε.

Η 21χρονη φοιτήτρια παραπονέθηκε σήμερα μέσω του τουίτερ ότι δέχεται πολλά μηνύματα από αγόρια που της γράφουν “είδα την είδηση και θέλω να σε γνωρίσω”. “Δεν καταλαβαίνω. Το 90% είναι αγόρια που στέλνουν αυτά τα μηνύματα. Δεν είναι καλά”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα