Επιθέσεις κατά του ISIS στη Μουσούλη εξήγγειλε η Τουρκία

Επιχείρηση για απελευθέρωση της Μουσούλης από το Ισλαμικό Κράτος θα ξεκινήσει εντός των ημερών, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι τρεις χιλιάδες μαχητές τους οποίους εκπαίδευσε ο τουρκικός στρατός στο στρατόπεδο Μπασίκα, μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι τρεις χιλιάδες μαχητές θα κινηθούν μαζί με τον ιρακινό στρατό και τις δυνάμεις Πεσμεργκέ της Κουρδικής Διοίκησης του Βορείου Ιράκ.

Σε πρώτο στάδιο θα κινηθούν οι Πεσμεργκέ στην περιφέρεια της Μουσούλης

και ταυτόχρονα οι δυνάμεις της Μπασίκα θα κινηθούν από νοτίως της Μουσούλης από την Καγιάρα. Με βάση το σχέδιο της επιχείρησης η πόλη θα περικυκλωθεί από τρία μέτωπα, νοτίως, ανατολικώς και βορείως. Η Μουσούλη καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος πριν δύο χρόνια, στις 10 Ιουνίου του 2014.

Πάντως την περασμένη βδομάδα η ιρακινή κυβέρνηση είχε καλέσει την Άγκυρα να αποσύρει τις δυνάμεις της από την Μπασίκα προκαλώντας κρίση μεταξύ των δύο χωρών όταν η Τουρκία απάντησε ότι δεν πρόκειται να αποσύρει τις δυνάμεις της οι οποίες βρίσκονται εκεί συμμετέχοντας στις συμμαχικές δυνάμεις των οποίων ηγούνται οι ΗΠΑ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα