Επιτακτική η ανάγκη για ίση μεταχείριση μεταξύ των δύο φύλων

Την αναγκαιότητα για την ολική εξάλειψη των διακρίσεων και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών τόνισε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Ανεξαρτήτων Συντεχνιών (ΠΟΑΣ).

Σε ανακοίνωσή της, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η ΠΟΑΣ σημειώνει πως θα συνεχίσει να βρίσκεται στη πρωτοπορία όλων των προσπαθειών και εκδηλώσεων για κατάργηση οποιωνδήποτε διακρίσεων εις βάρος των γυναικών και διαβεβαιώνει τις γυναίκες της Κύπρου ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους σε κάθε αγώνα τους, μέχρι τη τελική και ουσιαστική αναγνώριση

της ισότιμης αξίας, αμοιβής και προσφοράς της.

Επιπρόσθετα αναφέρει πως ο θεσμός αυτός αποκτά σήμερα επιτακτικό σκοπό και νόημα για να κάνουμε πράξη τις διακηρύξεις. "Μας υπενθυμίζει τον πολύτιμο ρόλο των γυναικών στη διαμόρφωση της ιστορίας, το ρόλο τους στην οικογένεια και την κοινωνία. Χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να γίνουν βήματα προόδου ώστε να αποκτηθεί ισότητα μεταξύ των δύο φυλών, παρόλο που ακόμη υπάρχει άμεση ανάγκη για εξάλειψη φαινόμενων φυλετικού ρατσισμού και κακοποίησης γυναικών σε χώρες κυρίως του τρίτου κόσμου", προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στη χώρα μας, "παρόλο ότι έχει γίνει σημαντική πρόοδος για την αναγνώριση της προσφοράς και αξίας των γυναικών στη Κοινωνία και στην Οικονομία, εντούτοις απομένουν αρκετά για να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε καλύψει το στόχο της ολικής εξάλειψης των διακρίσεων και της ίσης μεταχείρισης μεταξύ ανδρών και γυναικών", αναφέρει η ΠOΑΣ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα