Επιστολή διαμαρτυρίας ΥΠΕΞ για διαφήμιση κατεχομένων στο ΗΒ

Οργή στους Κύπριους που βρίσκονται στο Λονδίνο προκαλούν διαφημιστικές καμπάνιες που παροτρύνουν τους περαστικούς να επισκεφθούν την κατεχόμενη Κερύνεια.

Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες είναι αναρτημένες σε διάφορους σταθμούς του μετρό Λονδίνου καθώς και στο αεροδρόμιο του Manchester.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το SigmaLive, προβάλλεται το κατεχόμενο λιμανάκι της Κερύνειας με την λεζάντα «a really warm welcome», δηλαδή «ένα πολύ θερμό καλωσόρισμα»

Προκλητικά είναι τα όσα αναγράφονται στην ιστοσελίδα της διαφήμισης www.welcometonorthcyprus.co.uk, στην οποία παράλληλα δεν γίνεται κανένας λόγος για παράνομο καθεστώς αλλά σε «Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» (Turkish Republic of Northern Cyprus, TRNC).

Το περιστατικό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυπριακής παροικίας η οποία καλεί τους πολίτες σε διαμαρτυρία μέσω ψηφίσματος.

Σημειώνεται πως ανάλογα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν.

ΥΠΕΞ: Λαμβάνουμε μέτρα σε πολίτικο και νομικό επίπεδο

Το SigmaLive επικοινώνησε με αρμόδιο λειτουργό του Υπουργείου Εξωτερικών ο οποίος σημείωσε πως λαμβάνονται μέτρα σε πολιτικό και νομικό επίπεδο.

Πρόσθεσε επίσης ότι, το Υπουργείο Εξωτερικών είναι σε συντονισμό με την Κυπριακή Πρεσβεία καθώς και την Κυπριακή Παροικία του Λονδίνου.

Παράλληλα, η Κυπριακή πρεσβεία μαζί με την Κυπριακή παροικία έστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας προς τους φίλους βουλευτές του Λονδίνου που γνωρίζουν το θέμα του Κυπριακού καθώς και στον ίδιο τον Δήμαρχο του Λονδίνου για διευθέτηση του ζητήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα