Επίσημα Έλληνας πολίτης ο Βεζένκοφ

Ο Αλέξανδρος Βεζένκοφ ορκίστηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι πλέον και επίσημα Έλληνας πολίτης.

Ο πρώην άσος του Άρη και νυν της Μπαρτσελόνα, Αλέξανδρος Βεζένκοφ, ορκίστηκε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και είναι πλέον και επίσημα Έλληνας πολίτης.

"Είναι μεγάλη τιμή που τόσα άτομα βρίσκονται εδώ πέρα σήμερα. Εγώ γεννήθηκα στην Κύπρο, μεγάλωσα στην Κύπρο,

έπειτα ήρθα στην Ελλάδα, οπότε η ελληνική παιδεία και η κουλτούρα βρίσκεται στο αίμα μου. Εκεί έμαθα τα πάντα και εκτός μπάσκετ και μπασκετικά ανδρώθηκα στην Ελλάδα, οπότε νιώθω διπλά χαρούμενος. Σήμερα ήταν μια τυπική διαδικασία” και πρόσθεσε: “Αυτή η διαδικασία κρατάει 2-2,5 χρόνια. Θα μπορούσε να είχε τελειώσει λίγο πιο νωρίς, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Έγιναν όλα τυπικά και με το νόμο, ομαλά και είμαστε πολύ χαρούμενοι.

Το ελληνικό διαβατήριο με κάνει χαρούμενο, γιατί όλα μέσα μου είναι ελληνικά. Και ο τρόπος σκέψης μου και ο τρόπος ζωής μου μπορώ να πω. Μου λείπει πολύ η Ελλάδα τώρα που είμαι μακριά. Με ολοκληρώνει ως άνθρωπο αυτή η διαδικασία, μπορείτε να το πείτε και έτσι", δήλωσε ο ίδιος, ενώ όπως ήταν φυσικό ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να αγωνιστική στην Εθνική ομάδα: "Αυτή τη στιγμή ας μη σχολιάσουμε κάτι, υπάρχει χρόνος στο μέλλον" , η απάντησή του. Τέλος για τη στρατιωτική του θητεία, τόνισε: "Να τελειώσει η σεζόν με την Μπαρτσελόνα και θα δούμε τι θα γίνει με αυτό το θέμα".

Keywords
Τυχαία Θέματα