Υποτροφίες σε πρωτοετείς φοιτητές από τον Καραβά

Πραγματοποιήθηκε χθες στο οίκημα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών, η εκδήλωση απονομής υποτροφιών σε πρωτοετείς φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά που παρακολουθούν μαθήματα σε κολέγια, ανώτερες σχολές ή Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού και έχουν εξασφαλίσει βαθμολογία άριστα στο απολυτήριο Μέσης Εκπαίδευσης.

Η διοργάνωση της εκδήλωσης έγινε από κοινού από το Δήμο Καραβά και τη Σχολική Εφορεία Καραβά.

`Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, οι υποτροφίες

δόθηκαν από το Ταμείο Υποτροφιών Καραβά «Νίκος Κ. Σιακόλας» και το Κληροδότημα της Σχολικής Εφορείας Καραβά Γεώργιου Τσίμον.

Στην εκδήλωση απονομής χορηγιών δόθηκε οικονομική βοήθεια και τιμητικό δίπλωμα σε 15 άριστους νέους του Καραβά απόφοιτους μέσης Παιδείας οι οποίοι φοιτούν στο πρώτο έτος σπουδών σε Πανεπιστήμια της Κύπρου και του εξωτερικού.

Τιμήθηκαν για την επίδοση τους οι: Γεωργίου Παντελής, Κάιζερ Κωνσταντίνα, Κωνσταντίνου Ειρήνη, Μανώλη Μαρία, Οικονόμου Ισμήνη, Παπαϊακώβου Ελένη, Παπαϊακώβου Σάββας, Παστρικός Αντρέας, Πέτσα Κατερίνα, Σόλου Δημήτρης, Χατζηγεωργίου Μαρία, Χριστοδουλίδη Φάνια, Χρίστου Άντρεα, Γιάκουμου Γλυκερία και Γιάκουμου Μαρία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκαν επιπλέον βραβεία σε νέους που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους με βάση το βαθμό απολυτηρίου Μέσης Εκπαίδευσης ή με κριτήρια που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Καραβά.

Το Ταμείο Υποτροφιών Καραβά ιδρύθηκε με εισφορές που δόθηκαν από το ζεύγος Νίκου και Ελπίδας Σιακόλα, συνολικού ποσού 500,000 ευρώ, με στόχο να επιβραβεύονται νέοι του Καραβά που διακρίνονται για το χαρακτήρα και τις επιδόσεις τους. Τις χορηγίες απένειμε ο επίτιμος πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου Υποτροφιών Καραβά Νίκος Σιακόλας.

Το Ταμείο του Γεώργιου Τσίμον ύψους επίσης 500,000 ευρώ, δημιουργήθηκε από το κληροδότημα που άφησε ο αείμνηστος Γεώργιος Τσίμον με τη διαθήκη του στη Σχολική Εφορεία Καραβά με το οποίο θα βοηθούνται με υποτροφίες άριστοι φοιτητές με καταγωγή τον Καραβά. Οι υποτροφίες από το κληροδότημα Γ. Τσίμον δόθηκαν φέτος για δεύτερη φορά.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Καραβά και Πρόεδρος του Ταμείου Υποτροφιών κ. Γιάννης Παπαϊωάννου, ο επίτιμος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Ιδρύματος Καραβιωτών και ιδρυτής του Ταμείου Νίκος Σιακόλας, ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Καραβά Χριστάκης Χριστοφόρου, ο εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Ηλίας Μαρκάτζης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνος Χριστοφίδης και ο Μητροπολίτης Κυρηνείας Χρυσόστομος.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε και ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας, ο οποίος έχει την καταγωγή του από τον Καραβά.

Η εκδήλωση περιελάμβανε επίσης καλλιτεχνικό πρόγραμμα με το μουσικό σχήμα του Μάριου Χαραλαμπίδη.

Ευχαριστίες εκ μέρους των βραβευθέντων απεύθυνε ο φοιτητής Γεωργίου Παντελής.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Καραβά διοργάνωσε φιλανθρωπικό παζαράκι με γλυκά και είδη χειροτεχνίας που ετοίμασαν οι νέοι του Καραβά. Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα διατεθεί για ενίσχυση φιλανθρωπικού Ιδρύματος στη Λευκωσία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα