Επανήλθε ο καθηγητής που ξυλοκοπήθηκε: «Θολώνουν τα νερά»

Συνέχεια στην πολυσυζητημένη υπόθεση ξυλοκοπήματος καθηγητή σε περιφερειακό Λύκειο, που πρώτο ανέδειξε με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ το Sigmalive, δίδουν οι δικηγόροι του εν λόγω καθηγητή, οι οποίοι, σε νέα επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας, καταγγέλλουν τον Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανό Λούη ότι επιχειρεί με δηλώσεις του να «θολώσει τα νερά».

Υπενθυμίζεται ότι τη

σοβαρή υπόθεση περί ξυλοκοπήματος καθηγητή έφερε στη δημοσιότητα το Sigmalive με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, ενώ, ακολούθως, ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης, σε δηλώσεις του στο Sigmalive, κατήγγειλε ότι ο καθηγητής χρησιμοποιεί το εν λόγω περιστατικό «γιατί θέλει απόσπαση».

Το Sigmalive εξασφάλισε σήμερα τη νέα επιστολή που απέστειλαν οι δικηγόροι του καθηγητή προς τον Υπουργό Παιδείας, στην οποία, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει τον κ. Λούη ότι επιχειρεί με τις εν λόγω δηλώσεις του να θολώσει τα νερά. Καταγγέλλεται, επίσης, ότι το Υπουργείο δεν έχει μέχρι στιγμής απαντήσει στο αίτημα του καθηγητή για να του εξασφαλιστεί ασφαλές περιβάλλον εργασίας.

«Γεγονός, επίσης, αποτελεί ότι το Υπουργείο σας μέχρι και σήμερα δεν μας έχει απαντήσει επίσημα και ούτε γνωρίζουμε να έχει προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια προς την κατεύθυνση της διασφάλισης ασφαλούς χώρου εργασίας στον πελάτη μας. Αντίθετα, μάλιστα, το Υπουργείο σας, με τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Κυπριανού Λούη - Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης, φαίνεται να αγνοεί τη σοβαρότητα του θέματος και αδίκως να στοχοποιεί τον πελάτη μας. Συγκεκριμένα, από τις 31/03/2017 ο κ. Λούης, εκπροσωπώντας το Υπουργείο σας, προέβηκε σε δημόσιες τοποθετήσεις, όπου έδειξε φανερά ενοχλημένος από τη δημοσίευση του θέματος. Καταφέρθηκε αδίκως εναντίον του καθηγητή για δήθεν αλλότρια κίνητρα και ότι επιδιώκει εκβιαστικά απόσπασή του στο Υπουργείο Παιδείας, ότι δήθεν παρέκαμψε την ιεραρχία και ότι δήθεν απουσιάζει αδικαιολόγητα από την εργασία του», αναφέρεται στην επιστολή.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ: Μαθητές ξυλοκόπησαν καθηγητή σε Λύκειο(pics)

Επιχειρείται, όπως αναφέρεται στην επίμαχη επιστολή, η παραπληροφόρηση της κοινωνίας για το εν λόγω θέμα και υποδεικνύεται εκ νέου στο Υπουργείο όπως αντιδράσει έμπρακτα και διασφαλίσει ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τον καθηγητή.

«Λυπούμαστε που είμαστε υποχρεωμένοι να καυστηριάσουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ. Κυπριανού Λούη, ο οποίος αυταπόδεικτα επιχειρεί να «θολώσει τα νερά» για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από την ουσία της υπόθεσης. Επιδεικνύει πλήρη έλλειψη ευαισθησίας για τον τραυματία καθηγητή, υποβαθμίζοντας, παράλληλα, το κατάντημα της δημόσιας παιδείας και επικροτώντας με τη στάση του τέτοιες άναρχες συμπεριφορές από μαθητές. Δυστυχώς, αποδείχθηκε περίτρανα η ευθυνοφοβία των υπευθύνων του Υπουργείου σας και του ιδίου του κ. Κυπριανού Λούη ως τον καθ’ ύλην αρμόδιο και παράλληλα φάνηκε η ευθύνη του Υπουργείου σας στο περιστατικό», τονίζουν οι δικηγόροι του καθηγητή.

Ξυλοκόπημα καθηγητή: «Το χρησιμοποιεί γιατί θέλει απόσπαση»

Δείτε στις φωτογραφίες την επιστολή που εξασφάλισε το Sigmalive:

Keywords
Τυχαία Θέματα