Έντονες διεργασίες στον ΔΗΣΥ για τις βουλευτικές

Έντονες διεργασίες στο κυβερνών κόμμα ενόψει βουλευτικών εκλογών. Επίκεινται μάλιστα αλλαγές στο καταστατικό ενώ σε διαβουλεύσεις βρίσκεται ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, για την επιλογή των αριστίνδην, αλλά και την υποψηφιότητα των στενών συνεργατών του.

Ο ΔΗΣΥ βρίσκεται στην ευθεία οριστικοποίησης του ψηφοδελτίου για τις βουλευτικές εκλογές, παρόλο που επίκεινται ακόμη και καταστατικές εκλογές. Πρόταση για παράταση

του χρόνου ετοιμασίας του ψηφοδελτίου, έλαβε ομόφωνα το πολιτικό γραφείο και θα θέσει ενώπιον του έκτακτου Παγκύπριου καταστατικού συνεδρίου στις 24 Ιανουαρίου. Αντί τριών μηνών πριν τις εκλογές να είναι έτοιμο το ψηφοδέλτιο, αναμένεται να μειωθεί στις 45 μέρες, άρα αρχές Απριλίου και αυτό ενόψει εξελίξεων και στο Κυπριακό.

Σε ό,τι αφορά στο κεφάλαιο «αριστίνδην», πρόκειται για ένα ζήτημα για το οποίο ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ακόμη κρατεί κλειστά τα χαρτιά του, αφού συνεχίζει τις διαβουλεύεις με προσωπικότητες ευρείας αποδοχής. Μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο Σόλωνας Κασίνης θα είναι ο εκλεκτός του Αβέρωφ Νεοφύτου, για το ψηφοδέλτιο Λευκωσίας και η Καρολίνα Πελενδρίτου για τη Λεμεσό. Ο Πρόεδρος του κυβερνώνοντας κόμματος δικαιούται να προτείνει μέχρι 8 αριστίδην, 3 στη Λευκωσία, 2 στη Λεμεσό, 2 στην Αμμόχωστο, και 1 στη Λάρνακα.

Θα ληφθεί υπόψη η υποχρέωση της ποσόστωσης που προϋποθέτει 30% γυναίκες, εκ των οποίων το 20% να είναι ηλικίας κάτω των 45.

Ψηφοδέλτια ανά επαρχία

Λευκωσία

Στέλλα ΚυριακίδουΝίκος ΤορναρίτηςΜαρία ΚυριακούΝίκος ΝουρήςΡίκος MαππουρίδηςΠρόδρομος Προδρόμου Σόλωνας Κασίνης (αριστίνδην) Αντρέας Πιτσιλλίδης Δημήτρης Δημητρίου Ξένια Κωνσταντίνου Σάββια Ορφανίδου Χρίστος Πάλλης Χρίστος Ρότσας

Ανοικτό παραμένει το θέμα της υποψηφιότητας των στενών συνεργατών του Αβέρωφ Νεοφύτου, Μιχάλη Σοφοκλέους, Σόφης Μιχαηλίδου και Χαράλαμπου Σταυρίδη, με το όνομα του τρίτου, να συζητείται και για το ψηφοδέλτιο Κερύνειας. Απόφαση θα ληφθεί κατόπιν διαβούλευσης.

Λεμεσός

Αντρεας ΚυπριανούΑντρέας θεμιστοκλέουςΑντρέας ΜιχαηλίδηςΕυθύμιος ΔίπλαροςΙωάννα Συγκρασίτη Νίκος Σύκας Έλενα Σταύρου Καρολίνα Πελενδρίτου (αριστίνδην)

Υποψηφιότητα σκέφτονται και οι δημοτικοί σύμβουλοι: Άριστος Αριστείδου και Μιχάλης Βασιλείου.

Αμμόχωστος

Ευγένιος Χαμπουλάς Κυριάκος ΧατζηγιάννηςΣωτήρης ΣαμψώνΓιώργος ΓεωργίουΟνούφριος Κουλλάς

Βέβαιος θεωρείται ο Υπουργός Άμυνας: Χριστόφορος Φωκαϊδης, κίνηση που θα επιφέρει και μίνι ανασχηματισμό στην κυβέρνηση

Λάρνακα

Γεώργιος ΤάσουΖαχαρίας ΖαχαρίουΑριστοτέλης Μισός Γιάννης Γιαννάκης (επίτροπος εθελοντισμού)Αννίτα Δημητρίου Χριστάκης Λιπέρης Zαχαρίας Παπαζαχαρίου Γιώργος Βασιλείου

Πάφος

Κωστάκης ΚωνσταντίνουΓιάννης Λαζάρου

Κερύνεια

Μάριος ΜαυρίδηςΜαριέλα Αριστείδου

Περαιτέρω, στις επαρχίες όπου υπάρχει μεγάλος αριθμός υποψηφίων αναμένεται να γίνουν ενδοκομματικές εκλογές, καθώς επίσης δεν αποκλείεται συνεργασία με σχηματισμό ή πρόσωπα τα οποία ενδεχομένως θα αποχωρήσουν από άλλες δυνάμεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα