Εντολή Νταβούτογλου για νέες επιχειρήσεις σε Συρία -Β.Ιράκ

Εντολή για νέες επιχειρήσεις στη Συρία και το Βόρειο Ιράκ εναντίον του ΡΚΚ και των τζιχαντιστών έδωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ο ίδιος ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε, λέγοντας ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι έγιναν επιχειρήσεις εναντίον των οργανώσεων που απειλούν την Τουρκία. Όπως ανέφερε έχει ξεκινήσει το δεύτερο κύμα επιχειρήσεων εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και το τρίτο εναντίον του ΡΚΚ

στο Βόρειο Ιράκ. Οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον Αχμέτ Νταβούτογλου, συνεχίζονται και από αέρος και από ξηράς, ενώ τόνισε ότι είναι σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις και να μην αμφισβητεί κανείς της αποφασιστικότητά τους. "Είμαι ικανοποιημένος που οι στόχοι που επιλέχθηκαν χτυπήθηκαν με μεγάλη επιτυχία", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις χτυπούν ταυτόχρονα τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και το ΡΚΚ με ειδικούς πυραύλους εντός και εκτός συνόρων. Τα χτυπήματα από αέρος, τόσο στη Συρία όσο και στο βόρειο Ιράκ, συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Μαχητικά F16 βομβάρδισαν πρώτα τους τζιχαντιστές και στη συνέχεια το ΡΚΚ. Πηγή του τουρκικού ΥΠΕΞ ανέφερε ότι ενημέρωσαν τις συμμαχικές δυνάμεις για τα χτυπήματα και έστειλαν επίσης το μήνυμα στο συριακό καθεστώς να μην εμπλακεί παρά τη χρήση του εναέριου χώρου της Συρίας από την Τουρκία, διαφορετικά τα τουρκικά αεροσκάφη θα απαντήσουν στο συριακό καθεστώς.

Επίσημη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει την εθνική της ασφάλεια.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Κούρδο ηγέτη Μεσούτ Μπαρζανί και του ανέφερε πως ενόσω το ΡΚΚ δεν τερματίζει τις επιθέσεις του, θα λαμβάνουν όλα τα μέτρα. Από την πλευρά του ο Μεσούτ Μπαρζανί φέρεται να δήλωσε ότι στηρίζει τη στάση της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας στην περιοχή.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα