Η παρουσίαση της κυπριακής ομάδας

Οι έντεκα αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων.

Έντεκα ταλαντούχα παιδιά, γεννημένα το 1999 και το 2000, θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο 13ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που θα διεξαχθεί στην Τιφλίδα της Γεωργίας μεταξύ 26 Ιουλίου και

1η Αυγούστου. Οι Κύπριοι αθλητές θα αγωνιστούν σε έξι διαφορετικά αθλήματα. Οι πέντε στο στίβο, οι δύο στην ενόργανη γυμναστική και από ένας σε ποδηλασία, τζούντο, τένις και κολύμβηση. Πιο κάτω παρουσιάζουμε τους αθλητές και τους στόχους τους…

Βασιλική Κούρρη (τζούντο)
Ημ. Γέννησης: 19/12/1999
Αθλήτρια του σωματείου «Κίτιον», η 15χρονη Κούρρη κατέκτησε τον περασμένο μήνα το χάλκινο μετάλλιο στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες U18 στη Βουλγαρία στην κατηγορία -40 κιλά, αντιμετωπίζοντας τον ίδιο ανταγωνισμό που θα βρει στην Τιφλίδα. Πρόκειται για το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου στο σημαντικότερο ετήσιο ραντεβού του τζούντο και μάλιστα απέναντι σε αθλήτριες ένα ή δύο χρόνια μεγαλύτερες.

Πέτρος Προκοπίδης (ποδηλασία)
Ημ. Γέννησης: 20/5/2000
Σε δύο αγωνίσματα της ποδηλασίας θα αγωνιστεί στην Τιφλίδα ο Προκοπίδης. Ο 15χρονος αθλητής του Ομίλου Ηράκλειτος της Λευκωσίας, θα τρέξει στο Time Trial και στον Αγώνα Δρόμου. Νικητής σε Βαλκανικούς Αγώνες και πρωταθλητής Κύπρου στην Ορεινή Ποδηλασία και στο Time Trial, ο Προκοπίδης αναμένεται να αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό στην ποδηλασία, αλλά έχει τις δυνατότητες για ψηλό πλασάρισμα.

Ηλίας Γεωργίου (ενόργανη γυμναστική)
Ημ. Γέννησης: 29/6/1999
Πρωταθλητής εφήβων, ο αθλητής του Βύρωνα Λάρνακας είχε κατακτήσει τον Μάιο στη Βουλγαρία οκτώ μετάλλια (τα τέσσερα χρυσά) σε μίτινγκ. Είναι το Νο1 της ομάδας και σε αυτόν πέφτουν οι περισσότερες ελπίδες για τελικό, είτε στο σύνθετο ατομικό, είτε σε κάποιο από τα έξι όργανα.

Νεόφυτος Κυριάκου (ενόργανη γυμναστική)
Ημ. Γέννησης: 5/2/1999
Πρόκειται για αθλητή του Πενταδακτύλου Κερύνειας (με βάση τη Λευκωσία) ο οποίος θα έχει σημαντικό ρόλο να επιτελέσει στο σύνθετο ομαδικό, ενώ θα επιχειρήσει να μπει στην οκτάδα σε κάποιο από τα ατομικά όργανα. Ο ίδιος συμμετέχει στην Τιφλίδα ως αντικαταστάτης του τραυματία Χρίστου Γεωργίου.

Γιώργος Κονιαράκης (στίβος)
Ημ. Γέννησης: 7/2/1999
Ο δισκοβόλος του ΓΣΟ έχει καλύτερη επίδοση τα 57.70μ. με δίσκο βάρους 1,5 κιλού. Πρόσφατα αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων στην Κολομβία. Στην Τιφλίδα έχει πρώτα στόχο να μπει στον τελικό, όμως αν πετύχει προσωπική επίδοση, δεν αποκλείεται να φτάσει ψηλά.

Δάφνη Γεωργίου (στίβος)
Ημ. Γέννησης: 18/8/1999
Αθλήτρια του ΓΣΖ στα 100μ. εμπόδια. Φέτος πήρε τη δεύτερη θέση στους Παγκύπριους Ανδρών-Γυναικών, ενώ είναι πρωταθλήτρια Κύπρου στους μαθητικούς αγώνες. Με την εθνική νεανίδων στους Βαλκανικούς Αγώνες πήρε την 4η θέση. Έχει τις δυνατότητες να μπει τελικό και να κυνηγήσει τη διάκριση.

Δανιήλ Ιωάννου (στίβος)
Ημ. Γέννησης: 12/5/1999
Ο επικοντιστής του ΓΣΟ θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε διεθνείς αγώνες. Με επίδοση 4.20μ., χρειάζεται να καταρρίψει το ατομικό του ρεκόρ για να μπορέσει να πάρει καλή θέση στον τελικό.

Χριστίνα Πετρή (στίβος)
Ημ. Γέννησης: 6/7/2000
Αγωνίζεται στα 800μ. και ανήκει στο δυναμικό του ΓΣΠ. Έχει εμπειρία από Βαλκανικούς Αγώνες και συναντήσεις Ελλάδας-Κύπρου. Στη Γεωργία κυνηγά την κατάρριψη του ατομικού της ρεκόρ, που θα της δώσει την ευκαιρία να τρέξει στον τελικό.

Ηλιάνα Ευαγγέλου (στίβος)
Ημ. Γέννησης: 29/7/1999
Η σφυροβόλος του ΓΣΖ είναι πρωταθλήτρια στο σχολικό πρωτάθλημα. Πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε διεθνείς αγώνες. Ο αρχικός της στόχος είναι ο τελικός.

Παναγιώτης Νεάρχου (τένις)
Ημ. Γέννησης: 5/1/2000
Ο αθλητής της Σχολής Τένις Ιωαννίδης, με έδρα τον Ύψωνα, επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Τιφλίδα ως το Νο1 της χώρας μας στην ηλικία του 2000 τη στιγμή της στελέχωσης της κυπριακής ομάδας. Έφτασε μέχρι το Νο101 της ευρωπαϊκής κατάταξης U14 της Tennis Europe, ενώ πλέον μετέχει στην κατηγορία U16 όπου είναι το Νο286 της ηπείρου. Ο ίδιος ελπίζει σε μια καλή κλήρωση στο μονό, έτσι ώστε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά γίνεται.

Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής (κολύμβηση)
Ημ. Γέννησης: 25/5/1999
Σημαντική βελτίωση παρουσίασε τους τελευταίους μήνες ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λάρνακας, κερδίζοντας το παγκύπριο πρωτάθλημα Νέων, αν και δύο χρόνια νεαρότερους από τους συναθλητές του. Πρόσφατα αγωνίστηκε στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων. Στην Τιφλίδα θα αγωνιστεί σε 100μ., 200μ. και ενδεχομένως στα 400μ. ελεύθερο. Ο στόχος είναι να φτάσει σε ατομική επίδοση για να μπει σε τελικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα