Ένταση στη "βουλή" για θέμα των κατ’ εξαίρεση "υπηκοοτήτων"

Ένταση προκλήθηκε σήμερα στη "βουλή" για το θέμα της κατ’ εξαίρεση παραχώρησης της «υπηκοότητας» του ψευδοκράτους.

Όπως μεταδόθηκε από τα κατεχόμενα, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP) επέκρινε την "κυβέρνηση" για παραβίαση της «νομοθεσίας» και πρόσθεσε ότι αναμένονται εξηγήσεις σχετικά με την απόφαση του "υπουργικού συμβουλίου" για κατ’ εξαίρεση παραχώρηση «υπηκοότητας» σε αριθμό ατόμων.

Απαντώντας ο "αναπληρωτής πρωθυπουργός" και αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Σερντάρ Ντενκτάς είπε ότι θα συνεχίσουν να δίνουν «υπηκοότητα» σε αυτούς που τη δικαιούνται και

που γεννήθηκαν στα κατεχόμενα, για να προσθέσει ότι αν είναι αναγκαίο θα δίνεται η «υπηκοότητα» και σε άλλα άτομα που δεν πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις.

Ο Ερχουρμάν ξαναπήρε το λόγο και επικαλέστηκε την «έννομη τάξη» λέγοντας ότι κανένας δεν μπορεί να παραχωρεί «υπηκοότητα» παραγνωρίζοντας το «νόμο» με τον Ντενκτάς να εξοργίζεται και να αποχωρεί από τη συνεδρία.

Η "βουλευτής" του CTP Φαζιλέτ Οζντενέφε είπε ότι η παραχώρηση «υπηκοότητας» κατ’ εξαίρεση δημιουργεί πρόβλημα στην παιδεία και στον τομέα υγείας και αποκάλυψε ότι μεταξύ 9 Αυγούστου 2016 και 9 Αυγούστου 2017 παραχωρήθηκε «υπηκοότητα» σε 924 άτομα.

Εξάλλου ο "υπουργός εσωτερικών" Κουτλού Εβρέν είπε ότι οι λόγοι για την παραχώρηση "υπηκοότητας" κατ’ εξαίρεση, αναφέρονται στο αρχείο του "γραφείου μετανάστευσης."

Εξήγησε ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη «νομοθεσία» σε κάποιες περιπτώσεις τα παιδιά (όταν είναι άνω των 18 ετών) ατόμων που παίρνουν την "υπηκοότητα" δεν δικαιούνται να την πάρουν και αυτά και πως παραχωρήθηκε η «υπηκοότητα» σε αυτά τα παιδιά για να διατηρηθούν ενωμένες οι οικογένειες.

Είπε ακόμη ότι παραχωρήθηκε «υπηκοότητα» κατ’ εξαίρεση σε επενδυτές, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και γιατρούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα