Ενώπιον των ανακριτών ο Ανδρέας Βγενόπουλος

Παρά τη σημαντική καθυστέρηση στην ικανοποίηση του αιτήματος του κλιμακίου διερεύνησης του οικονομικού εγκλήματος για να ανακριθεί ο πρώην ισχυρός άνδρας της Marfin-Laiki, οι ελλαδικές αρχές διαμήνυσαν πριν λίγες μέρες ότι θα ανταποκριθούν θετικά.

Δύο ανακριτές της Αστυνομίας πρόκειται να μεταβούν την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα, για λήψη κατάθεσης από τον Ανδρέα Βγενόπουλο, για τη διερευνώμενη υπόθεση της χειραγώγησης μετοχών, στη

βάση του γνωστού πορίσματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, επιβεβαίωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ιωνάς Νικολάου.

Κληθείς να σχολιάσει σχετικές πληροφορίες της εφημερίδας "Πολίτης" ο κ. Νικολάου διευκρίνισε ότι την κατάθεση θα λάβουν ανακριτές της ελληνικής Αστυνομίας. Οι Κύπριοι ανακριτές, είπε, θα παρίστανται στη διαδικασία και θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων, μέσω των συναδέλφων τους.

Για την ίδια υπόθεση θα ληφθούν καταθέσεις και από άλλα δύο άτομα. Για τις έρευνες σε βάρος στελεχών κυπριακών τραπεζών για παραχώρηση δανείων με προνομιακούς όρους, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι οι υποθέσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Όταν κριθεί από τον Γενικό Εισαγγελέα ότι μπορεί να γίνουν συλλήψεις, τότε, είπε, η Αστυνομία θα προχωρήσει αμέσως.

Keywords
Τυχαία Θέματα