Τρίποντο ανάγκης και αξιοπρέπειας

Κόντρα στην ουραγό του ομίλου Ανδόρα η Εθνική μας είναι αναγκασμένη να κερδίσει για πολλούς λόγους
------------------------------------------------------------------------------------------
Ο στόχος της Εθνικής μας ομάδας για διάκριση μέσα από τα προκριματικά που οδηγούν στο Euro 2016 είναι υπαρκτός, αλλά με την προϋπόθεση παιγνίδια όπως το σημερινό να κερδίζονται. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα φιλοξενείται από την ουραγό και άποντη του ομίλου Ανδόρα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής. Άλλο αποτέλεσμα εκτός από τη νίκη θα θεωρηθεί

τεράστια αποτυχία και πισωγύρισμα. Το γνωρίζουν αυτό οι διεθνείς μας και αισιοδοξούν πως θα παρουσιαστούν στο ύψος των περιστάσεων και θα πετύχουν την 3η τους νίκη στον όμιλο που θα αυξήσει τη βαθμολογική μας συγκομιδή.

Βρισκόμαστε στα μισά της διαδρομής της προκριματικής φάσης με τη διεξαγωγή των πέντε από τις δέκα αγωνιστικές και η κατάσταση στη βαθμολογία προδιαγράφει συναρπαστικό φινάλε. Η αγωνιστική που θα γίνει σήμερα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική.

Πέραν του αγώνα της Εθνικής μας στην Ανδόρα, η Βοσνία υποδέχεται το Ισραήλ και η Ουαλία το Βέλγιο. Από τα αποτελέσματα των αγώνων ενδέχεται να προκύψουν ανακατατάξεις στη βαθμολογία.

Ασφαλώς, το σκηνικό θα ξεκαθαρίσει το Φθινόπωρο οπόταν και θα γίνουν οι τέσσερεις τελευταίες αγωνιστικές, όμως τα αποτελέσματα των σημερινών αγώνων αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Να θυμίσουμε πως στην τελική φάση του Euro 2016 θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ η ομάδα που θα τερματίσει στην τρίτη θέση θα αγωνιστεί σε αγώνες μπαράζ τον Νοέμβριο του 2015.
Σημειώνεται ότι ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα και θα παρατάξει ό,τι καλύτερο διαθέτει.

«Σοβαρότητα, συγκέντρωση και πειθαρχία»
Ο ομοσπονδιακός μας τεχνικός, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, κράτησε χαμηλούς τόνους σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους πάντες σοβαρούς. Χαρακτήρισε το ματς δύσκολο και τόνισε ότι θα χρειαστεί σοβαρότητα, συγκέντρωση και πειθαρχία: «Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια για την Κύπρο. Και αν δείτε και την ομάδα της Ανδόρας, κυρίως τους αγώνες στην έδρα της, θα μπορούσε να είχε πάρει βαθμολογικό κέρδος. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για εμάς και να θέλουμε να νικήσουμε θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, συγκεντρωμένοι και πειθαρχημένοι. Η Ανδόρα έχει ένα συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού και σίγουρα θα προσπαθήσει για βαθμολογικό κέρδος. Εξίσου σημαντική θα είναι η τακτική που θα ακολουθήσουμε εμείς. Πιστεύω ότι η ομάδα που θα δείξει ότι θέλει περισσότερο τη νίκη, θα την πάρει».

«Να είμαστε συγκεντρωμένοι»
Ο Κωνσταντίνος Μακρίδης εκπροσώπησε τους ποδοσφαιριστές στη συνέντευξη Τύπου και τόνισε πως η ομάδα προετοιμάστηκε σωστά και είναι πανέτοιμη για τη νίκη: «Κάναμε μια καλή προετοιμασία τις προηγούμενες μέρες με στόχο να είμαστε πανέτοιμοι για τον αγώνα με την Ανδόρα. Είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς και χρειάζεται να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να πετύχουμε τον στόχο μας που δεν είναι άλλος από τη νίκη».

ΤΟ ΠΡΟΓΓΡΑΜΜΑ (21:45)
Ανδόρα - Κύπρος
Βοσνία - Ισραήλ
Ουαλία - Βέλγιο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ν-Ι-Η Γκολ Β.
1. Βέλγιο 3-2-0 13-1 11
2. Ουαλία 3-2-0 7-2 11
3. Ισραήλ 3-0-2 9-6 9
4. Κύπρος 2-0-3 9-10 6
5. Βοσνία 1-2-2 5-6 5
6. Ανδόρα 0-0-5 2-20 0

Keywords
Τυχαία Θέματα