Το ΑΚΕΛ στηρίζει την πρόταση νόμου ΔΗΣΥ για το Ενωτικό

Το ΑΚΕΛ στηρίζει την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ για καθορισμό των σχολικών επετείων για τις οποίες θα γίνεται αναφορά στις τάξεις ή θα μοιράζονται φυλλάδια, από το Υπουργείο Παιδείας.

Στην ξεκάθαρη αυτή δήλωση προχώρησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ΑΚΕΛ,

διατηρεί τις επιφυλάξεις του σε σχέση με τον τρόπο που θα τύχει αξιοποίησης από τον Υπουργό το συγκεκριμένο δικαίωμα και θα διατηρήσει το δικαίωμα το ΑΚΕΛ, να επαναφέρει το συγκεκριμένο δικαίωμα στη Βουλή, αν δεν γίνει ορθολογιστική χρήση του δικαιώματος αυτού, από το Υπουργείο.

Η συζήτηση συνεχίζεται σε έντονο κλίμα, καθώς οι βουλευτές της Επιτροπής, εγείρουν συνεχώς ερωτήματα προς τον ΔΗΣΥ και το Υπουργείο Παιδείας.

Η εν λόγω πρόταση, γίνεται στο πλαίσιο μιας ύστατης προσπάθειας να γίνει μια τελική διευθέτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπενθυμίζεται ότι η ολομέλεια της Βουλής υιοθέτησε πρόταση του ΕΛΑΜ, που αφορά το Ενωτικό δημοψήφισμα του 1950 και προκάλεσε σάλο αντιδράσεων και στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων.

Συγκεκριμένα, ο ΔΗΣΥ ζητά όπως τα ζητήματα των σχολικών μηνυμάτων ή φυλλαδίων αφορούν αποκλειστικά το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με σχετική εγκύκλιο που θα εκδίδει, μετά από διαβούλευση με την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Ο ΔΗΣΥ θεωρεί πως δεν είναι αρμοδιότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων να καθορίζει τις όποιες εγκυκλίους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Στη συνεδρία δεν παρευρίσκεται ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Καδής, λόγω ειλημμένων υποχρεώσεων, γεγονός το οποίο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στους βουλευτές της Επιτροπής. Τον υπουργό εκπροσωπεί στη συνεδρία ο Λούης Κυπριανού, Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο κ.Κυπριανού μετέφερε την άποψη του Υπουργείου ότι "αντικρίζει θετικά την πρόταση νόμου".

Keywords
Τυχαία Θέματα