Ενωμένοι Δημοκράτες: Η λύση θα φέρει ανάπτυξη και δουλειές

Νέες ελπίδες για εποικοδομητικό διάλογο που θα οδηγεί σε λύση του κυπριακού, δημιουργεί σύμφωνα με τους Ενωμένους Δημοκράτες η εκλογή Ακιντζί στα κατεχόμενα, όπως επίσης και τα ΜΟΕ που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης.

Οι Ενωμένοι Δημοκράτες σε ανακοίνωση τους εκφράζουν τα συγχαρητήρια τους προς τον Μουσταφά Ακιντζί.

«Η νίκη αυτή είναι ενδεικτική όχι μόνο της προσωπικής ικανότητας του Ακιντζί να διαχειριστεί εποικοδομητικά τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού στο τραπέζι

των συνομιλιών αλλά και της ουσιαστικής πρόθεσης της τουρκοκυπριακής κοινότητας για την απεξάρτηση από την Τουρκία στη διαμόρφωση του μέλλοντος της σε μια διζωνική δικοινοτική ομόσπονδη πολιτεία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Παράλληλα χαιρετίζεται η πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη για εξαγγελία ΜΟΕ ως ένδειξη της θέλησης του για θετική ανταπόκριση «στα νέα μηνύματα που έρχονται από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα και από τον νεοεκλεγέντα ηγέτη της, καθώς και της θέλησης του να οδηγήσει την Κύπρο στην επανένωσή της».

«Η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας υπενθυμίζει πως σήμερα 1 Μαίου , ημέρα των εργαζόμενων, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και τους χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας θύματα αυτής της κατάστασης. Οι Ενωμένοι Δημοκράτες θεωρούν, βασιζόμενοι σε διακεκριμένες μελέτες πως η επίλυση του Κυπριακού προβλήματος στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας στα πλαίσια των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών θα δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη και εργοδότηση σε χιλιάδες συμπολίτες μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα