Ενοχλημένο το τουρκικό ΥΠΕΞ από δηλώσεις Μογκερίνι

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών τη δήλωση της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, η οποία έκανε λόγο για εξαιρετικά ανησυχητικές καταστάσεις στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα.

Το τουρκικό Υπουργέιο Εξωτερικών αναφέρει ότι δυστυχώς η ΕΕ, η οποία δεν έδωσε τη στήριξη που ανέμεναν στο θέμα της απόπειρας πραξικοπήματος και τήρησε μια επιφυλακτική στάση, τώρα στο θέμα της τρομοκρατίας επιμένει να μην αντιλαμβάνεται τις ανησυχίες της Τουρκίας. “Η ΕΕ πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να αποφύγει τις ευθύνες της σε αυτό το

θέμα, με την καταδίκη των επιθέσεων τρομοκρατίας στη χώρα μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η ΕΕ δεν μπορεί να κάνει καθαρή έκκληση στο ΡΚΚ να αφήσει τα όπλα, δεν λέει τίποτα όταν οι τρομοκράτες τριγυρνούν ελεύθερα στις χώρες τους, κάνουν προπαγάνδα και διαδηλώσεις εναντίον της Τουρκίας και που μάλιστα επιτρέπει στο ΡΚΚ να κάνει εκθέσεις στους διαδρόμους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η ΕΕ έχει χάσει το κύρος και την αξιοπιστία της στο θέμα του αγώνα κατά της τρομοκρατίας ενώπιον του τουρκικού λαού. Γι αυτό το λόγο δεν έχουν αξία οι δηλώσεις αυτού του είδους, σύμφωνα με το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα