ΔΗΣΥ: Επικροτούμε την εμπλοκή της Ευρώπης στη λύση

Επικροτεί την πολιτική της Κυβέρνησης για ενεργό συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη διαδικασίας της λύσης ο ΔΗΣΥ.

Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρεται ότι μετά την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σχετικά με τις οικονομικές πτυχές και παραμέτρους της λύσης του Κυπριακού, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ σημείωσε τις θετικές προοπτικές που θα δημιουργήσει για την κυπριακή οικονομία μια συμφωνία για λύση.

Αυτές

οι πολύ θετικές προοπτικές εξαρτώνται, ωστόσο, όπως παρατήρησε και ο κ. Γ. Ντάϊζελμπλουμ, μιλώντας εκ μέρους των υπουργών των κρατών-μελών, από το αν θα “υπάρξει σοβαρή και ενδελεχής προετοιμασία επί του εδάφους τους επόμενους μήνες”, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Καταγράφοντας τη διαβεβαίωση ότι το Εurogroup θα επανέλθει στο θέμα τους επόμενους μήνες, υπογραμμίζουμε ότι η επίδραση της ιδιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας ως κράτους-μέλους της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης θα είναι πολύ σημαντική για τη θέσπιση του γενικότερου πλαισίου και των θεσμών σχετικά με την οικονομία σε ένα ομοσπονδιακό περιβάλλον, στην περίπτωση που επιτευχθεί η λύση του κυπριακού», τονίζει ο ΔΗΣΥ.

Όπως αναφέρει, στην ανακοίνωσή του, «η εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου και των αρχών και κανόνων που θα πρέπει να συνεχίσουν να ισχύουν για την Κύπρο, μας απαλλάσσει από τυχόν αχρείαστες συζητήσεις, πειραματισμούς ή και αδόκιμες λύσεις που θα μπορούσε να θέτουν εμπόδια στην ομαλή λειτουργία της οικονομίας ή και να δημιουργήσουν στρεβλώσεις».

«Για το σκοπό αυτό επικροτούμε πλήρως τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών ότι η Κυβέρνηση επιζητεί την εμπλοκή όλων των ευρωπαϊκών θεσμών, περιλαμβανομένου και του Γιούρογκρουπ, στη διαδικασία της λύσης», καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα