Με ειδικό λογισμικό η προετοιμασία για το εδαφικό

Πυρετωδώς προετοιμάζεται η διαπραγματευτική ομάδα υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κάνοντας ουσιαστικά ασκήσεις επί…χαρτών με ειδικό λογισμικό, αναφορικά με το εδαφικό και τα σενάρια που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν αύριο στο Μοντ Πελεράν.

Αυτή την ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η συνάντηση ανάμεσα στους δύο ηγέτες η οποία ξεκίνησε στις 18:30 ώρα Κύπρου η οποία θα διαρκέσει έως τις 20:00 προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα συμμετοχής στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, συνεχίζοντας παράλληλα τη συζήτηση επί

θεμάτων που είχαν συζητήσει τη Δευτέρα το απόγευμα σε ό,τι αφορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Οικονομία.

Ασκήσεις με ειδικό λογισμικό

Το ξημέρωμα της Τετάρτης θα σημάνει και την έναρξη της διαπραγμάτευσης για το κρίσιμο θέμα του εδαφικού. Επ’ αυτού, η διαπραγματευτική ομάδα είναι εξοπλισμένη με ειδικό λογισμικό το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, χειρίζεται ανώτερος λειτουργός του Κτηματολογίου Ανδρέας Χατζηράφτης.

Στο εν λόγω λογισμικό, γίνεται η επεξεργασία των κριτηρίων, που αφορούν τόσο τα εδάφη και τις ακτογραμμές, όσο και τον αριθμό προσφύγων.

Στην ευρεία σύσκεψη προετοιμασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα, έλαβε μέρος όλη η διαπραγματευτική ομάδα, πλην όσων ασχολούνται με το περιουσιακό.

Στη σύσκεψη αυτή, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το εδαφικό, έγιναν ασκήσεις με χρήση του λογισμικού, προκειμένου να γίνει η επεξεργασία διαφόρων σεναρίων, με στόχο η Λευκωσία να είναι πλήρως προετοιμασμένη για την αυριανή ημέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα