Ενδιαφέρον Noble για αγωγό Κύπρου-Αιγύπτου

Η Noble Energy προσπαθεί να προωθήσει την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που συνδέει τα κοιτάσματα της Κύπρου με τους σταθμούς υγροποίησης της Αιγύπτου, αναφέρει η ιστοσελίδα Egypt Independent. Σύμφωνα με το

δημοσίευμα, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Brian Essner και ο ανώτερος αντιπρόεδρος του ομίλου στην Ανατολική Μεσόγειο Keith Elliott είχαν τις προηγούμενες μέρες συνάντηση με τον υπουργό πετρελαίου Tarek El Molla για να συζητήσουν αυτό και άλλα πιθανά ενεργειακά έργα.

Ο Essner δήλωσε ότι η εταιρεία ακολουθεί τις μεταρρυθμίσεις της Αιγύπτου στον ενεργειακό τομέα, οι οποίες οδήγησαν σε μια σειρά σημαντικών ανακαλύψεων στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Τόνισε, επίσης, το ενδιαφέρον της εταιρείας να επενδύσει στον αιγυπτιακό πετρελαϊκό τομέα, είτε στις προσφορές που ανακοινώνει το Υπουργείο της χώρας είτε συμμετέχοντας σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σήμερα στους τομείς της έρευνας.

Ο Αιγύπτιος Υπουργός συζήτησε με τους αξιωματούχους της εταιρείας τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει ο πετρελαϊκός τομέας, οι σημαντικότερες από τις οποίες είναι οι νέες προσφορές που θα ανακοινωθούν κατά την προσεχή περίοδο.

Ο Αιγύπτιος υπουργός παρουσίασε, επίσης, τα σχέδια της Αιγύπτου να γίνει ένα περιφερειακό κέντρο για την εμπορία προϊόντων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα