Κύπριοι που ζουν σε παλαιστινιακά εδάφη μιλούν στο Sigmalive

Κανένα κίνδυνο δεν έχουν διατρέξει όσοι Κύπριοι ζουν στην περιοχή της Παλαιστίνης, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο Sigmalive.

Ο μικρός αριθμών Κυπρίων που ζει στην περιοχή βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις εκεί Κυπριακές Αρχές του Υπουργείου Εξωτερικών. Το κλίμα στην ευρύτερη περιοχή, όπως πληροφορούμαστε σχετικά, είναι ελαφρώς καλύτερο σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Αντίδραση για Ιερουσαλήμ αναζητούν οι Άραβες Μουσουλμάνοι

Αξίζει να σημειώσουμε ότι

τη Δευτέρα (11/12), οι αντιπροσωπείες των χωρών που είχαν αναστείλει τη λειτουργία τους από την Πέμπτη (7/12), επιστρέφουν κανονικά στη βάση τους, στη Ραμάλα.

Η κατάσταση χαρακτηρίζεται ως δύσκολη και πολύπλοκη, όχι όμως εμπόλεμη, με την ευχή να εξομαλυνθεί το συντομότερο δυνατό, όπως αναφέρουν στο Sigmalive αρμόδιες πηγές.

Υπενθυμίζουμε ότι δυο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/12) μετά από ισραηλινή, αεροπορική επιδρομή εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ άλλα δυο άτομα είχαν χάσει τη ζωή τους την Παρασκευή (8/12) μετά από συγκρούσεις με τον ισραηλινό στρατό.

Αφορμή για να ξεσπάσει ανάφλεξη στην περιοχή, στάθηκε το ιστορικό διάγγελμα στου Αμερικανού Προέδρου την περασμένη Τετάρτη, 6/12, μέσα από το οποίο αναγνώριζε ως Πρωτεύουσα του Ισραήλ την Ιερουσαλήμ.

Την ίδια ώρα, διπλωματικές πηγές ανέφεραν στο SigmaLive, ότι οι Κύπριοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους την ταξιδιωτική ανακοίνωση που έχει εκδώσει το Υπουργείο Εξωτερικών και να αποφεύγουν επίμαχα σημεία στην Ιερουσαλήμ, όπως την παλιά πόλη και την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα