Ένα «καυτό» και αλλιώτικο Καλοκαίρι

ΟΜΟΝΟΙΑ
Χρειάζονται και άλλα πολλά πράγματα, ώστε το «τριφύλλι» να μπορέσει να διεκδικήσει πρωτάθλημα

Και αυτό το Καλοκαίρι θα είναι «καυτό» για την Ομόνοια, παρά τις προβλέψεις που γίνονταν πριν από λίγους μήνες ότι η ομάδα διαθέτει έναν καλό κορμό παικτών, πάνω στον οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό σύνολο, με λίγες προσθήκες.

Στην πορεία όμως διεφάνη ότι κάτι τέτοιο δεν μπορούσε να γίνει και, πλέον, είναι πασιφανές ότι η Ομόνοια χρειάζεται γερή και ποιοτική ενίσχυση, με παίκτες που μπορούν ν' αντέξουν το βάρος της φανέλας και την πίεση, που είναι δεδομένο ότι θα ασκηθεί με την έναρξη της νέας σεζόν.

Η έλευση του Πάμπου Χριστοδούλου έχει ξαναγεννήσει την ελπίδα, αλλά αυτό δεν αρκεί. Χρειάζονται και άλλα πολλά πράγματα, ώστε το «τριφύλλι» να μπορέσει να διεκδικήσει πρωτάθλημα. Αυτός θα είναι ο στόχος για τη νέα σεζόν και πάνω σ’ αυτήν τη λογική θα κινηθεί ο προγραμματισμός του Καλοκαιριού.

Η ελπίδα να γίνει προοπτική
Δεν σηκώνει άλλο την Ομόνοια να μη διεκδικεί τίτλους και να «κρύβεται» πίσω από το οικονομικό πρόβλημα. Είναι κάτι, άλλωστε, που δηλώνει και η διοίκηση Αντώνη Τζιωνή, με πρόθεσή της να αναγνωρίσει τα λάθη που έγιναν και να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει και να φτιάξει μια ισχυρή και ανταγωνιστική ομάδα.

Η ελπίδα που φέρνει μαζί του ο Πάμπος Χριστοδούλου θα πρέπει να μετατραπεί σε προοπτική και δυναμική. Υπάρχει πίστη στο πλάνο του Πάμπου Χριστοδούλου, αλλά θα πρέπει και η διοίκηση να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο και να στηρίξει σθεναρά την όλη προσπάθεια.

Το γεγονός ότι η Ομόνοια δεν θα έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις θα πρέπει να το εκμεταλλευτεί και θετικά, από άποψης προγραμματισμού. Θα υπάρχει αρκετός χρόνος για να γίνουν οι σωστές κινήσεις, χωρίς ρίσκα και βάσει της νέας φιλοσοφίας στην οποία θα πρέπει να στηριχθεί η Ομόνοια. Της φιλοσοφίας του πρωταθλητισμού, που θα βασίζεται σε μια εντελώς διαφορετική νοοτροπία απ’ αυτήν που έμαθε τα τελευταία χρόνια το «τριφύλλι».

Το πλάνο του Πάμπου
Ήδη οι πρώτες κινήσεις έγιναν και είναι απόλυτα φυσιολογικό, όσο πλησιάζουμε προς το Καλοκαίρι, να ενταθούν οι μετεγγραφικές διεργασίες. Βασικό μέλημα του Πάμπου Χριστοδούλου είναι να οχυρώσει τη μεσοαμυντική γραμμή της Ομόνοιας, να της δώσει ποιότητα, εκτόπισμα και ταχύτητα, ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον το επιθετικό δίδυμο Ντάρμπισαϊαρ - Χριστοφή (το θέμα του συμβολαίου του θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες).

Βεβαίως, θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει και επιθετική ενίσχυση, τόσο με παίχτη μπακ-απ του Άγγλου φορ όσο και με ακραίους επιθετικούς, αλλά και με επιτελικό χαφ. Είναι παρακινδυνευμένο να γίνει πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό προσθηκών που θα γίνουν αλλά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα είναι τουλάχιστον μια δεκάδα παιχτών. Αλλά, για να έρθουν κάποιοι, θα πρέπει να φύγουν και κάποιοι άλλοι.

Τα συμβόλαια των Φλορέσκου, Καρλίτος, Κρέσιτς και Κωνσταντινίδη εκπνέουν και μάλλον αποχωρούν, ενώ είναι σίγουρο ότι την πόρτα εξόδου θα δουν και αρκετοί άλλοι που διατηρούν συμβόλαια.

Keywords
Τυχαία Θέματα