Πονοκεφαλιάζει ο Αυγουστή ενόψει τελικού

ΑΠΟΛΛΩΝ
Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προετοιμασία των «κυανολεύκων»

Μια εβδομάδα πριν από τον μεγάλο τελικό, στον Απόλλωνα η ομάδα δουλεύει για να παρουσιαστεί πανέτοιμη στο ραντεβού της και να κατακτήσει το 9ο κύπελλο στην Ιστορία της. Ο Σωφρόνης Αυγουστή προετοιμάζει τους ποδοσφαιριστές του έχοντας σημαντικούς πονοκεφάλους, αφού αρκετοί «κυανόλευκοι» είτε είναι οριστικά εκτός είτε κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν και να τεθούν στη διάθεση του προπονητή τους.

Πώς έχει όμως το θέμα με τους ποδοσφαιριστές που αντιμετωπίζουν προβλήματα στον Απόλλωνα;

Σύμφωνα με το ιατρικό δελτίο, εκτός τελικού βρίσκονται επίσημα τέσσερεις ποδοσφαιριστές, δυο έχουν μηδαμινές ώς ανύπαρκτες πιθανότητες να προλάβουν, ενώ άλλοι δύο κάνουν αγώνα δρόμου για να βρίσκονται στην αποστολή του τελικού, με τα δεδομένα να είναι μοιρασμένα.

Δεν υπολογίζονται
Εκτός τελικού είναι σίγουρα οι Αγγελή, Μακρίδης, Μπεντόγια και Γκόμες. Οι πρώτοι δύο είναι παροπλισμένοι λόγω των τραυματισμών τους. Ο Αγγελή είναι εκτός από τον περασμένο Δεκέμβριο και σιγά - σιγά μπαίνει σε ρυθμούς προπόνησης. Θα είναι έτοιμος με την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα περίοδο. Φέτος αγωνίσθηκε ελάχιστα λόγω του προβλήματος στον αστράγαλο που τον ταλαιπώρησε από τον περασμένο Ιούλιο.

Ο Μακρίδης επέστρεψε στον αγώνα κυπέλλου με την Ανόρθωση έπειτα από έναν χρόνο, όμως τραυματίστηκε εκ νέου (αυτήν τη φορά στον τένοντα) και στόχος του ιατρικού επιτελείου είναι ο αρχηγός της εθνικής να προλάβει την έναρξη της προετοιμασίας για τη νέα περίοδο.

Ο Μπεντόγια έχει τεθεί νοκ άουτ περίπου εδώ και δύο μήνες λόγω της πνευμονίας που έπαθε. Έχει αδυνατήσει πολύ ο οργανισμός του, με αποτέλεσμα να μην κάνει κανονικά προπονήσεις. Εκτός είναι και ο Γκόμες που υπέστη θλάση β' βαθμού και θα μείνει εκτός δράσης για περίπου έναν μήνα, με αποτέλεσμα να μην προλάβει τον τελικό.

Δύσκολα προλαβαίνουν
Γκίε και Στυλιανού δεν έχουν τεθεί ακόμη εκτός τελικού, αλλά οι πιθανότητες να προλάβουν είναι θεωρητικές. Και αυτό γιατί για τον Γκίε δεν υπάρχει καμιά ένδειξη για το πότε θα βγάλει το πόρισμά της η αρμόδια επιτροπή του ΚΟΑ. Βρισκόμαστε μια εβδομάδα πριν από τον τελικό και είναι πιθανόν η γνωμάτευση να γίνει γνωστή μετά την 24η Μαΐου.

Αν συμβεί αυτό, τότε ο Αφρικανός επιθετικός του Απόλλωνα θα δει τον αγώνα από την εξέδρα. Αλλά ακόμα και αν η γνωμάτευση γίνει γνωστή τις επόμενες ημέρες και είναι θετική, ο Γκίε απουσιάζει πέραν των δύο μηνών από τη δράση και είναι δύσκολο να βρίσκεται στην αποστολή.

Ο Μάριος αναχώρησε χθες για τη Γερμανία για να εξεταστεί από την ιατρό που τον χειρούργησε στους κοιλιακούς. Στους τελευταίους αγώνες που πήρε χρόνο συμμετοχής ένιωθε πόνο και, έπειτα από συνεννόηση με την ιατρό στη Γερμανία, μετέβη εκεί για να αξιολογηθεί η κατάστασή του. Δύσκολα θα είναι σε θέση να προσφέρει στον τελικό.

Κάνουν αγώνα δρόμου
Χάμπος Κυριάκου και Βασιλείου κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν. Οι πιθανότητες τους σήμερα είναι 50/50. Και οι δύο έχουν μυϊκούς τραυματισμούς (πιο σοβαρό το πρόβλημα του Χάμπου) όμως από το ιατρικό επιτελείο της ομάδας εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα προλάβουν και θα δώσουν κανονικά το «παρών» τους στην αποστολή του τελικού.

Αν δεν προλάβει να αγωνιστεί ο Βασιλείου θα υπάρξει πρόβλημα στο αριστερό άκρο της άμυνας. Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αγωνιστεί εκεί ο Μάριο Σέρτζιο και θα παίξει δεξιά ο Ζοάο Πέδρο, όπως δηλαδή δοκίμασε ο Σωφρόνης Αυγουστή στον αγώνα με την Ανόρθωση.

Αν δεν παίξει ο Χάμπος, τότε φαβορί για τη θέση στη μεσαία γραμμή είναι ο Σεμέδο που θα παίξει δίπλα από τον Σακκέτι. Για το φτερό, πέραν του Παπουλή, θα αγωνιστεί ο Σαρδινέρο με τον Πίεχ να αποτελεί την έκπληξη του τεχνικού του Απόλλωνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα