Ένα φιλοζωικό καταφύγιο στη Λευκωσία χρειάζεται κουβέρτες

Ένα φιλοζωικό καταφύγιο στους Αγίους Τριμιθιάς στη Λευκωσία ζητά τη βοήθειά μας για να "αγκαλιάσουμε" την προσπάθεια που κάνουν να κρατήσουν ζεστά τα αδέσποτα σκυλιά που ζουν εκεί μέχρι να βρουν οικογένεια.

Μιλώντας στο SigmaLive η ιδιοκτήτρια του καταφυγίου Hope for Homeless, Νάντια Νικολάου, ανέφερε ότι λόγω των κρύων ημερών τα σκυλιά χρειάζονται βοήθεια ώστε να διατηρούνται ζεστά.

«Με την βοήθεια εθελοντών έχουμε αγοράσει και τοποθετήσεις

ξυλόσομπες. Αυτή την περίοδο μαζεύουμε τρικά σε μεγάλα μεγέθη, κόβουμε τα μανίκια και φτιάχνουμε ρουχαλάκια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το καταφύγιο χρειάζεται ακόμη παλιές κουβέρτες, κουίλτ ή/και παλιά χαλιά τα οποία και τοποθετούν πάνω σε παλέτες φτιάχνοντας έτσι «κρεβατάκια» για να διατηρούνται ζεστά τα σκυλιά.

Ευτυχισμένη Κυριακή

Η Κυριακή είναι μία από τις πιο ευτυχισμένες μέρες τόσο για τους σκύλους του καταφυγίου όσο και για τα παιδιά που επισκέπτονται τον χώρο περνώντας μαζί τους χρόνο.

«Κάθε Κυριακή είναι ευπρόσδεκτες οι οικογένειες για να περάσουν χρόνο με τα σκυλάκια, να βγάλουν φωτογραφίες και να παίξουν μαζί τους, αφού αυτά έχουν κοινωνικοποιηθεί και αγαπούν την ανθρώπινη συντροφιά»

Το σημαντικότερο προσθέτει η ιδιοκτήτρια είναι πως διδάσκεται στα παιδιά πως τα σκυλιά δεν είναι παιχνίδι. Αφού ενημερωθούν για το γεγονός αυτό τα παιδιά και γενικότερα οι οικογένειες μπορούν να υιοθετήσουν σκυλάκια ενόψει και των Χριστουγέννων.

Όπως εξήγησε η κ.Νικολάου κάθε Κυριακή μεταξύ 11:00π.μ και 6:00 μ.μ το καταφύγιο συνεργάζεται με δύο κτηνιάτρους οι οποίοι σε τιμή πακέτο €130 ευρώ προσφέρουν 3 εμβόλια, με χάπια παρασίτωσης, microchip και στείρωση.

Μπορείτε να υιοθετήσετε σκυλάκια, ή εναλλακτικά, να προσφέρετε κουβέρτες και χαλιά για να διατηρούνται ζεστά τα τετράποδα του καταφυγίου.

Περισσότερες πληροφορίες στο Hope for Homeless

Keywords
Τυχαία Θέματα