Εμβαθύνονται οι πολιτιστικές σχέσεις Κύπρου-Ελλάδας

Η έκθεση «Γκίκας– Craxton–Leigh Fermor: Η Γοητεία της Ζωής στην Ελλάδα», αποτελεί ακόμη ένα βήμα για περαιτέρω ενδυνάμωση των πολιτιστικών σχέσεων Κύπρου και Ελλάδας, δήλωσε η Πρώτη Κυρία 'Αντρη Αναστασιάδη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση της ότι η έκθεση θα αποτελέσει ακόμη ένα σημαντικό σταθμό στη διεθνώς αναγνωρισμένη πορεία του Μουσείου Μπενάκη στα εικαστικά δρώμενα.

Στον χαιρετισμό της στα εγκαίνια της έκθεσης, η κ. Αναστασιάδη, με την ευκαιρία

της παρουσίας στα εγκαίνια του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις Κύπρου και Ελλάδας, και τον ευχαρίστησε για τη διαχρονική στήριξη για δικαίωση των αγώνων της Κύπρου.

«Μαζί με τον Εξοχότατο Πρόεδρο, θα ήθελα να επιβεβαιώσω την πολιτική βούληση για μία πολυεπίπεδη συνεργασία στηριγμένη στα θεμέλια της πλούσιας ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των χωρών μας. Η έκθεση που εγκαινιάζουμε σήμερα, αποτελεί ακόμη ένα θετικό βήμα στις συνεχείς μας προσπάθειες και πρωτοβουλίες για περαιτέρω βελτίωση και ενδυνάμωση των πολιτιστικών σχέσεων Κύπρου και Ελλάδας», είπε.

Η έκθεση έχει επίκεντρο τη φιλία, την αγάπη για την Ελλάδα και τους Έλληνες, το πάθος για το τοπίο, τις προσωπικές αναμνήσεις και τις μαγευτικές περιηγήσεις. Την ανθρώπινη σχέση και μακρόχρονη φιλία του εμβληματικού ζωγράφου και ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες Νίκου Χατζηκυριάκου – Γκίκα, του σπουδαίου ζωγράφου Τζον Κράξτον, ο οποίος ύμνησε τη ζωή και τη φύση με τα έργα του, και του μεγαλύτερου ταξιδιωτικού συγγραφέα της εποχής μας Σερ Πάτρικ Λι Φέρμορ.

Όπως είπε η κ. Αναστασιάδη, το οδοιπορικό της έκθεσης ξεκίνησε από τη Λεβέντειο Πινακοθήκη στη Λευκωσία τέλη Φεβρουαρίου, συνεχίζεται στο Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα και το όμορφο ταξίδι αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο στο Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα