Έμεινε «όρθιος» ο ΠΑΟΚ

Αν και έπαιζε με δέκα παίκτες, ήρθε ισόπαλος 1-1 εκτός έδρας με τον Παναθηναϊκό
«Όρθιος», αν κι έπαιζε με 10 παίκτες από το 20' (αποβολή Τζιόλη) έμεινε ο ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» κόντρα στον Παναθηναϊκό. Το ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής των play offs δεν ανέδειξε νικητή (1-1), με τους «πράσινους» να προηγούνται με τον Μπεργκ στο 46' και τους Θεσσαλονικείς να ισοφαρίζουν με τον Χαρίση στο 50'.

Δεδομένων των συνθηκών του αγώνα, το

τελικό αποτέλεσμα δίνει μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τη 2η θέση στον ΠΑΟΚ, που διατηρήθηκε στην κορυφή της ειδικής βαθμολολογίας με «συγκάτοικο» το «τριφύλλι», αλλά με βάση το πρόγραμμα που ακολουθεί η ομάδα του Ίβιτς έχει την κατάσταση στα χέρια της.

Το παιχνίδι πήρε πολύ γρήγορο ρυθμό, είχε ένταση και πάθος και από τις δύο πλευρές, αρκετές φορές και δυνατά μαρκαρίσματα. Ο Παναθηναϊκός, που ανέβασε στροφές μετά το πρώτο 10λεπτο και προσπάθησε κυρίως από τον άξονα να προκαλέσει ρήγματα στην καλά οργανωμένη άμυνα του ΠΑΟΚ, απέκτησε μεγάλο πλεονέκτημα στο 20'. Σε μίαν ανύποπτη φάση στη μεσαία γραμμή, ο Τζιόλης πήγε με δύναμη να διεκδικήσει την μπάλα από τον Ζέκα και άθελά του υπέπεσε σε σκληρό φάουλ πάνω στον Πορτογάλο, με αποτέλεσμα να δεχτεί απευθείας την κόκκινη κάρτα του Κύζα.

Εκρηκτικό ήταν το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε στο 46' με το εκπληκτικό σουτ του Μπεργκ από την ασίστ του Λέτο (δοκάρι και μέσα), αλλά η «απάντηση» του «δικεφάλου» ήταν με το.. ίδιο νόμισμα. Ο Χαρίσης με φοβερό σουτ στο 50' «μιμήθηκε» τον Σουηδό κι έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα του Στιλ (1-1).

Ακολούθησε ένα δεκάλεπτο έντονης πίεσης των γηπεδούχων στην άμυνα του ΠΑΟΚ, χωρίς, όμως, να δημιουργήσουν «καθαρή» ευκαιρία μπροστά από το τέρμα του Γλύκου. Σιγά-σιγά κι όσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες του «δικεφάλου» έφεραν το ματς στα μέτρα τους ρίχνοντας τον ρυθμό του, ωστόσο, και πάλι ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει... κεφάλι στο σκορ με το δοκάρι του Μπεργκ στο 77'.

Keywords
Τυχαία Θέματα