Ελπίδες για την ακολουθία του Επιταφίου στον Άγ. Εξορινό

“Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία”, δήλωσε ο Παύλος Ιακώβου, εκπρόσωπος της ομάδας πρωτοβουλίας “Αμμόχωστος η πόλη μας”, που διατηρούν τις ελπίδες τους ότι θα επιτραπεί η τέλεση της ακολουθίας του Επιταφίου στον Άγιο Εξορινό τη Μεγάλη Παρασκευή.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την ανακοίνωση των 4 τ/κ οργανώσεων για το θέμα της άσκησης των θρησκευτικών ελευθεριών των Ε/κ στα κατεχόμενα, ο κ. Ιακώβου είπε ότι βρίσκονται σχεδόν σε καθημερινή επαφή και με τον Οκάν Νταγλί και με τον Σερντάρ Ατάι.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την πίεση που θα ασκηθεί στην “κυβέρνηση” από την κοινωνία των πολιτών, θα αλλάξει η σχετική απόφαση για τον Άγιο Εξορινό.

Ανέφερε, ωστόσο, ότι η ομάδα Πρωτοβουλίας πήρε χθες βράδυ την απόφαση πως αν μέχρι αύριο δεν δοθεί η άδεια για την τέλεση της ακολουθίας του Επιταφίου στον Άγιο Εξορινό στην Αμμόχωστο, “θα καλέσουμε επίσημα τον κόσμο να πάμε στον Άγιο Συνέσιο στο Ριζοκάρπασο να παρακολουθήσουμε την ακολουθία του Επιταφίου μαζί με τους εγκλωβισμένους μας”.

Ερωτηθείς εάν διατηρούν τις ελπίδες τους για τον Άγιο Εξορινό, ο Παύλος Ιακώβου είπε ότι “πάντα η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, διατηρούμε τις ελπίδες μας και ευελπιστούμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική”.

Keywords
Τυχαία Θέματα