Σύσφιξη σχέσεων Κύπρου - Κουβέιτ

Υποστήριξη στα αιτήματα για απευθείας πτήσεις Κουβέιτ - Κύπρου, αναγνώριση των διπλωμάτων των πανεπιστημίων της Κύπρου από το Κουβέιτ, καθώς και συνεργασία πανεπιστημίων από τις δύο χώρες σε προγράμματα της ΕΕ σε θέματα παιδείας και έρευνας, εξέφρασε η ηγεσία της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης, κατά τη συνάντησή του

με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή της Αρχής Επενδύσεων του Κουβέιτ (KIA), Farooq Bistaki, ο Εμίρης, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Βουλής “μας διαβεβαίωσαν ότι σ' αυτά τα οποία ζητούμε είναι πολύ υποστηρικτικοί και ο πρωθυπουργός, μάλιστα, ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο χθες και ιδιαίτερα τους υπουργούς οικονομίας και παιδείας”.

Ανέφερε ότι οι ιστορικές σχέσεις που έχουν οι δύο χώρες και η όλη προσέγγισή τους στα διεθνή ζητήματα, στη βάση αρχών, που είναι η βάση των σχέσεων, “ήρθε η ώρα να τους δώσουμε μια νέα ώθηση και σε πρακτικές συνεργασίας με τη βοήθεια”, είπε, και των δύο πρέσβεων οι οποίοι εργάζονται προς αυτήν την κατεύθυνση.

Μίλησε για επενδύσεις γενικότερα και συνεργασίες με εταιρείες μεταξύ Κύπρου και Κουβέιτ και ειδικά στις κυπριακές τράπεζες.

Ο κ. Bistaki είπε ότι τα θέματα παιδείας και αεροπορικής γραμμής έχουν τεθεί στους αρμόδιους υπουργούς, οι οποίοι θα τα χειριστούν ανάλογα.

Από πλευράς επενδύσεων, είπε, αναφέρθηκε στο Ταμείο Μελλοντικών Γενεών που εδρεύει στο Λονδίνο και μέσω αυτού, μπορούν κυπριακές εταιρείες ή τράπεζες να υποβάλουν προτάσεις.

Διαβεβαίωσε ότι όλες οι Κυπριακές προτάσεις θα ληφθούν πολύ σοβαρά υπόψη.

Νωρίτερα, ο κ. Συλλούρης και η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον επί 50 χρόνια Επίτιμο Πρόξενο της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κουβέιτ, Fahd Al – Mojil.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα