Ελληνική: Μη εποικοδομητική η στάση της απεργίας

Τη λύπη της για την απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις εκφράζει η Ελληνική Τράπεζα, χαρακτηρίζοντάς την ως μη εποικοδομητική στις προσπάθειες που καταβάλλονται για διευθέτηση του θέματος.

Με γραπτή της ανακοίνωση, η διοίκηση της Τράπεζας αναφέρει ότι με αυτή την κίνηση, η ΕΤΥΚ δεν βρίσκεται απέναντι μόνο από την Ελληνική Τράπεζα,

αλλά από το σύνολο των φορέων που θεωρούν ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι το σοβαρότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία.

«Οι ενέργειες της Τράπεζας δεν αποτελούν παραβίαση ούτε της συλλογικής σύμβασης, αλλά ούτε και της σχετικής Νομοθεσίας, γι’ αυτό προκαλεί έκπληξη η απόφαση της ΕΤΥΚ να προχωρήσει μονομερώς στη λήψη απεργιακών μέτρων. Έκπληξη και απορία προκαλεί επίσης το γεγονός ότι η ηγεσία της ΕΤΥΚ αποφάσισε να καλέσει το προσωπικό σε απεργία μια ώρα πριν την προγραμματισμένη συνάντηση με την Διεύθυνση της Τράπεζας για συζήτηση του θέματος», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον, η Τράπεζα ξεκαθαρίζει ακόμα μια φορά ότι «τα δικαιώματα και τα ωφελήματα του προσωπικού που μεταφέρονται στην νέα εταιρεία και οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συμβάσεις εργοδότησης και τις συλλογικές συμβάσεις, καθώς και όλες οι θέσεις εργασίας διαφυλάσσονται πλήρως με βάση τη σχετική νομοθεσία», γνωστοποιώντας ότι έχει προχωρήσει με μια σειρά διευθετήσεων προς όφελος των επηρεαζόμενων συναδέλφων, περιλαμβανομένης και της δέσμευσης για επανεργοδότηση στην Τράπεζα, με τους ίδιους όρους εργασία, διαβεβαιώσεις οι οποίες έχουν δοθεί γραπτώς στο επηρεαζόμενο προσωπικό.

«Η Ελληνική Τράπεζα διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει επικεντρωμένη στην υλοποίηση της στρατηγικής ανάπτυξής της και της ευημερίας του προσωπικού της. Την ίδια στιγμή, εκφράζει τις ειλικρινείς της απολογίες προς τους πελάτες της για τυχόν ταλαιπωρία εξαιτίας της αυθαίρετης απεργιακής κινητοποίησης», αναφέρεται.

Τέλος, στο πνεύμα καλής και εποικοδομητικής συζήτησης «παρακαλούμε την ΕΤΥΚ να αναστείλει άμεσα τα μέτρα. Θεωρούμε πως ο στόχος της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, της προόδου της Τράπεζας και της ευημερίας του προσωπικού είναι κοινός», καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα