Το Υπ.Παιδείας στηρίζει τη δράση των ιδιωτικών Πανεπιστημίων

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού χαιρετίζει και στηρίζει τη δράση τόσο του Πανεπιστημίου Frederick όσο και άλλων ιδιωτικών πανεπιστημίων, αναγνωρίζοντας ότι εξυπηρετούν το στρατηγικό μας στόχο να καταστεί η Κύπρος διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο, είπε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής, προσθέτοντας ότι προς αυτή την

κατεύθυνση αυτή συμβάλλουν και σημαντικές πολιτικές οι οποίες έχουν υιοθετηθεί πρόσφατα από την πολιτεία.

Σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Frederick απόψε, ο κ. Καδής σημείωσε πως "θα πρέπει όμως να αναγνωρίσω πως η οικοδόμηση δυναμικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, είναι μία μόνο από τις παραμέτρους που οφείλουμε να αναδείξουμε. Το μείζον είναι να πετύχουμε συνθήκες βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης στον τόπο μας, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργηθούν νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας και μόνο έτσι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν στην ίδια τους την πατρίδα, οι σημερινοί μας απόφοιτοι όσα αποκόμισαν από τις σπουδές τους".

Στο πλαίσιο αυτό, είπε σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, είναι ευχάριστο το γεγονός πως η χώρα μας μετά από μακρά περίοδο ύφεσης βρίσκεται πια σε φάση δυναμικής ανάπτυξης, ακολουθώντας ρυθμούς που είναι από τους υψηλότερους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απευθυνόμενος στους τιμώμενους της βραδιάς, είπε ότι "είμαστε περήφανοι για σας, γιατί βλέπουμε στο πρόσωπο σας μία νέα γενιά επιστημόνων, ικανών και εξοπλισμένων με τα καλύτερα εφόδια για να διεκδικήσουν το βέλτιστο για τον εαυτό τους και για τον τόπο μας".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα