Φωτίου: Μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό στους εγκλωβισμένους

Ο Επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, εξέφρασε σήμερα «μεγάλη εκτίμηση και θαυμασμό προς το σύνολο των εγκλωβισμένων μας, οι οποίοι, υπομένοντας με καρτερία τα προβλήματα της κατοχής, παραμένουν ριζωμένοι στη γη των γονέων και των άλλων προγόνων τους, αναμένοντας τη μέρα που θα σημάνει την επανένωση της πατρίδας μας και την είσοδό μας σε μια νέα εποχή που θα υπόσχεται πολύ περισσότερα σε όλους τους κατοίκους της».

«Προς την κατεύθυνση αυτή εργαζόμαστε ακατάπαυστα, προσδοκώντας ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα

θα ληφθούν οι αποφάσεις που αναμένουμε, προκειμένου να ανοίξει επιτέλους ο δρόμος για μια λειτουργική και βιώσιμη λύση, η οποία θα μετατρέψει την πατρίδα μας σε τόπο ειρήνης, ασφάλειας και κοινής ευημερίας, μακριά από τα πάθη και τα προβλήματα του παρελθόντος», είπε ο κ. Φωτίου σε χαιρετισμό του στην τελετή αποφοίτησης του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, ο Επίτροπος Προεδρίας είπε ότι «αυτό το χρέος έχουμε ειδικά προς τις νεότερες γενιές που επιζητούν να γευθούν τα αγαθά της μόρφωσης και γενικά της παιδείας τους σε έναν τόπο, στον οποίο θα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν οι έχθρες και τα μίση, όπως και οι επιβουλές, οι ανταγωνισμοί και τα συμφέροντα τρίτων που μαζί συνέβαλαν στην κατάσταση πραγμάτων που σήμερα επιδιώκουμε να τερματίσουμε».

Συνεχάρη όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ριζοκαρπάσου που, όπως είπε, «ακόμα και μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες, υπομένουν με καρτερία τα προβλήματα και τις στερήσεις παραμένοντας ακρίτες στη γη των προγόνων τους» ενώ συνεχάρη ιδιαίτερα θέλω τους δύο μαθητές που αποφοιτούν σήμερα από το Γυμνάσιο Ριζοκαρπάσου, τον Μάριο Μιχάηλου και τον Στέλιο Σώτου.

Ο Επίτροπος Προεδρίας, «μεταφέροντας σε όλους τον θερμό χαιρετισμό και την αγάπη του Προέδρου της Δημοκρατίας», ευχαρίστησε «για την ευκαιρία που μου δώσατε να γίνω και σήμερα δέκτης των μηνυμάτων της εδώ παρουσίας σας και να τα μεταφέρω με αίσθημα τιμής και υπερηφάνειας και στους άλλους συμπατριώτες μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα