Ελλάδα: Υπεγράφη συμφωνία για εξυγίανση του Μαρινόπουλου

Υπεγράφη στην Ελλάδα, σήμερα, με τις τράπεζες, η συμφωνία των όρων του σχεδίου εξυγίανσης της εταιρείας «Μαρινόπουλος» από την εταιρεία «Σκλαβενίτης», ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη χρηματοδότηση που είναι απαραίτητη προκειμένου να αποκατασταθεί σταδιακά η ομαλή λειτουργία της εταιρείας, να αποπληρωθούν προμηθευτές, εργαζόμενοι κλπ.

Η εταιρεία

«Σκλαβενίτης», με ανακοίνωσή της, δεσμεύεται να διασφαλίσει την απρόσκοπτη μισθοδοσία των εργαζομένων, την ομαλή καταβολή των μισθωμάτων στους ιδιοκτήτες των ακινήτων και την κάλυψη βασικών λειτουργικών εξόδων, ώστε να διατηρηθεί η συνεκτικότητα του δικτύου καταστημάτων μέχρι να τελειώσει η όλη διαδικασία. Το σχέδιο εξυγίανσης θα πρέπει να εγκριθεί από τους πιστωτές πριν υποβληθεί στο πτωχευτικό δικαστήριο για επικύρωση.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η εταιρεία «Σκλαβενίτης», ανέλαβε την πρωτοβουλία να συμμετάσχει στο σχέδιο εξυγίανσης, έχοντας ως κύριους στόχους τη διάσωση των περίπου 11.000 θέσεων εργασίας, τη στήριξη των προμηθευτών και την ενίσχυση του κλάδου του λιανικού εμπορίου.

Από την πλευρά της, η εταιρεία "Μαρινόπουλος", στην ανακοίνωσή της, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η «πρόταση της Σκλαβενίτης αποτελεί την πλέον επαρκή, βάσει των κριτήριων που είχαμε θέσει, καθώς διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας, την αρτιότητα και την ακεραιότητα του δικτύου μας και, κατά το μέγιστο, τους προμηθευτές και συνεργάτες μας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα