Ελλάδα: Ψάχνουν από ποιο πλοίο ξεκίνησε η ρύπανση

Νέες διαστάσεις λαμβάνει το θέμα της οικολογικής καταστροφής στο Σαρωνικό, καθώς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος γνωστοποίησε το βράδυ της Πέμπτης ότι έδωσε εντολή να ληφθούν δείγματα από τα καύσιμα του πλοίου «Αγία Ζώνη ΙΙ», το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά και τα καύσιμα του Blue Star Patmos, το οποίο τις ίδιες μέρες βρισκόταν στην περιοχή του Περάματος για επισκευαστικές εργασίες. Σημειώνεται ότι το Blue Star Patmos είχε

προσκρούσει στις 30 Αυγούστου λίγο έξω από το λιμάνι της Ίου.

Σκοπός της έρευνας, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, να διαπιστωθεί από ποιο πλοίο προέρχεται η ρύπανση.
Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από τους ισχυρισμούς του πλοιοκτήτη του «Αγία Ζώνη ΙΙ», Θ. Κουντούρη, ότι η ρύπανση προήλθε από διαρροή καυσίμων του Blue Star Patmos κατά τη διάρκεια ρυμούλκησής του στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό σταθμό, υποστήριξε ότι δύο πλοία της εταιρίας στην οποία ανήκει το «Αγία Ζώνη ΙΙ» έχουν κατασχεθεί στο παρελθόν για λαθρεμπόριο καυσίμων.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο ιστότοπος 902.gr, το πιστοποιητικό αξιοπλοΐας του «Αγία Ζώνη ΙΙ» είχε λήξει στις 27 Ιουλίου και είχε λάβει δύο μηνιαίες παρατάσεις από τον Κλάδο Ελέγχου Πλοίων του Υπουργείου Ναυτιλίας. Απαντώντας σε ερώτηση για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο κ. Κουντούρης υποστήριξε ότι «τα πάντα έγιναν νόμιμα, όπως προβλέπεται από το Υπουργείο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα