Λήγει το διάταγμα των 4 για τα ερευνητικά προγράμματα

Λήγει σήμερα το διάταγμα κράτησης των 4 υπόπτων που κρατούνται για το γνωστό σκάνδαλό ατασθαλιών σε 23 ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ μερικά εξ αυτών συγχρηματοδοτούμενα από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στόχος της Αστυνομίας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο το κατηγορητήριο της υπόθεσης και αυτή να καταχωρηθεί το συντομότερο για εκδίκαση.

Την ερχόμενη Κυριακή το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού θα αποφανθεί για την περαιτέρω όχι κράτηση και των 10 υπόπτων

που είχαν συλληφθεί αρχικά για την υπόθεση.

Στο μεταξύ, σύσκεψη μεταξύ ανακριτικής ομάδας και Γενικού Εισαγγελέα πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκαν οδηγίες στους ανακριτές για λήψη επιπρόσθετων καταθέσεων.

Την ίδια στιγμή, οι ανακριτές σε συνεργασία με λειτουργό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας ξεψαχνίζουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς των υπόπτων με σκοπό να σκιαγραφήσουν τις διαδρομές των χρημάτων που έπαιρναν από τα προγράμματα.

Στο μεταξύ πολιτικές προεκτάσεις στα σκάνδαλα διαφθοράς στα ερευνητικά προγράμματα του ΤΕΠΑΚ και του Ωκεανογραφικού κέντρου δίνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ ο Πρύτανης έκανε λόγο για προσπάθειες πολιτικών προσώπων για φίμωση του ιδίου με στόχο το κουκούλωμα των ερευνών.

Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης αναφέρθηκε, επίσης, σε αρχηγό κόμματος, που έστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να προστατεύσει, όπως είπε, συγκεκριμένο ύποπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα