ΕΚΥΣΥ: Εκτεθειμένη η Κυβέρνηση από την αναπομπή του νόμου

Εκτεθειμένη παραμένει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη από την σημερινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία ανέπεμψε το νόμο που ομόφωνα ψήφισε η Βουλή την 1/12/17 και αφορούσε το δικαίωμα σε χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι δεν πρόλαβαν ή δεν υπέβαλαν αίτηση μέχρι τις 30/11/2014 και έχασαν τη μικρή επιταγή, να μπορούν να υποβάλουν, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΚΥΣΥ.

«Για 3 χρόνια η ΕΚΥΣΥ εντόπισε τη μεγάλη αδικία εις βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων, έκανε αρκετές εκδηλώσεις

διαμαρτυρίας και πάρα πολλά διαβήματα, ωστόσο το Υπουργείο Εργασίας ήταν σθεναρά αρνητικό. Ακόμα και σε προτάσεις νόμου που κατέθεσε το ΑΚΕΛ και άλλα κόμματα η Κυβέρνηση εξέφραζε συνεχώς την αντίδραση και διαφωνία της», σημειώνει η ΕΚΥΣΥ, και κάνει λόγο για εξόφθαλμη προσπάθεια της Κυβέρνησης για κωλυσιεργία.

Η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι τίθεται ένα μεγάλο ερώτημα: «Η Kυβέρνηση κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίας της Επιτροπής Εργασίας γιατί δεν ήγειρε ζήτημα αντισυνταγματικών στοιχείων; Και γιατί τώρα εγείρει τέτοιο ζήτημα σε μια περίοδο μάλιστα που η Βουλή είναι κλειστή ενόψει προεδρικών εκλογών;».

Η ΕΚΥΣΥ ζητά από τη Βουλή να συνεδριάσει το συντομότερο και να ψηφίσει με τρόπο, ώστε να άρει τη μεγάλη αδικία που υφίστανται οι χαμηλοσυνταξιούχοι τα τελευταία 3 χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα