Λουκέτο σε εταιρία-φάντασμα που «τσέπωσε» €1,4 εκ.

Λουκέτο σε «απείθαρχη» επενδυτική εταιρία με έδρα την Κύπρο έβαλε το Ανώτατο Δικαστήριο, μετά από αίτημα της βρετανικής ρυθμιστικής Αρχής του χρηματοοικονομικού τομέα.

Όπως φαίνεται τα στελέχη της εταιρίας κατάφεραν να «τσεπώσουν» ποσό ύψους €1,4 εκ. από 65 διαφορετικούς επενδυτές και να γίνουν «καπνός» χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν περιουσιακά στοιχεία ή άλλες καταθέσεις στην κατοχή τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του βρετανικού International Adviser, η εν λόγω

εταιρία η οποία υποσχόταν επενδύσεις σε ξένο συνάλλαγμα κατάφερε να αποσπάσει συνολικά κεφάλαια €1,4 εκ. από επενδυτές χωρίς να προχωρήσει σε καμία επένδυση, όπως υπό κανονικές συνθήκες προβλεπόταν στα συμβόλαια.

Στα αρχικά στάδια της διαδικασίας η βρετανική Αρχή δεν έβαλε στο μικροσκόπιό της μόνο τους υπεύθυνους της εταιρίας, αλλά και τους μη αδειοδοτημένους συνεργάτες οι οποίοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση του σχεδίου.

Ο αναπληρωτής δικαστής δήλωσε ότι η Noerus Investment Limited, καθώς και άλλη επιχείρηση με την επωνυμία Noerus Capital, δρούσαν παράνομα ενώ υποτίθεται ότι διαχειρίζονταν επενδύσεις σε ξένο συνάλλαγμα την περίοδο μεταξύ Δεκεμβρίου 2014 και Νοεμβρίου 2015.

Επιπλέον, το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα κατά της εταιρίας με το οποίο ορίζεται αποζημίωση ύψους €1,4 εκ. προκειμένου να καλυφθεί η ζημιά που υπέστησαν οι επενδυτές.

Ωστόσο, η βρετανική Αρχή, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν κατάφερε να εντοπίσει επαρκή περιουσιακά στοιχεία ώστε να γίνει κάλυψη της ζημιάς στο σύνολό της μέσω ρευστοποίησης.

Ως εκ τούτου, κρίνεται μάλλον απίθανο οι επενδυτές να πάρουν πίσω τα χρήματά τους, παρά το γεγονός ότι το δικαστήριο έχει ήδη εκδώσει διάταγμα για δέσμευση τόσο της περιουσίας, αλλά όσο και οποιουδήποτε ποσού σε ρευστό βρεθεί στην κατοχή της εταιρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα