ΕΚΤ:Αυξήθηκαν τα δάνεια προς επιχειρήσεις το Φεβρουάριο

Αυξήθηκαν τα δάνεια που παραχωρήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα της Ευρωζώνης, κατά το Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Για την ΕΚΤ, οι στατιστικές για τα δάνεια αποτελούν καταδεικνύουν πόσο υγιής είναι η οικονομία της Ευρωζώνης καθώς ο δανεισμός είναι μια κύρια πηγή χρηματοδότησης για τις επενδύσεις των εταιρειών, οι οποίες με τη σειρά τους θα ενισχύσουν την αδύναμη αυτή την στιγμή οικονομία

της Ευρωζώνης.

Τον Φεβρουάριο, τα δάνεια που εγκρίθηκαν αυξήθηκαν κατά 1,1%, σε ετήσια βάση, παρουσιάζοντας ελαφρά μεγαλύτερη αύξηση από το 0,8% που σημειώθηκε τον Ιανουάριο, αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΚΤ.

Όταν αφαιρεθούν από τα στοιχεία ορισμένες αυστηρές οικονομικές συναλλαγές, η τάση παρέμεινε η ίδια - με τις πιστώσεις που παρέχονται σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις να αυξάνονται 0,9% τον Φεβρουάριο, σε σύγκριση με αύξηση 0,6% τον Ιανουάριο.

Η αύξηση της συνολικής προσφοράς χρήματος, γνωστή ως Μ3, ανήλθε στο 5,0% τον Φεβρουάριο, παρουσιάζοντας τον ίδιο ρυθμό αύξησης όπως και αυτόν του Ιανουαρίου, αναφέρει η ΕΚΤ. Η ΕΚΤ θεωρεί την προσφορά χρήματος Μ3 ως βαρόμετρο για το μελλοντικό ύψος του πληθωρισμού.

Η ΕΚΤ έχει ξεκινήσει μια σειρά μέτρων πολιτικής για να αυξήσει την ρευστότητα, με το πιο σημαντικό να αποτελεί το τεράστιο πρόγραμμα για αγορά ομολόγων του δημοσίου τομέα ώστε να διοχετεύσει ρευστότητα στο σύστημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα