Έκκληση ΥΠΕΣ σε κόμματα για ψήφιση ν/σ για Υφυπουργεία

Έκκληση προς τα κόμματα να υπερψηφίσουν τα νομοσχέδια που αφορούν Υφυπουργεία Ανάπτυξης και Τουρισμού απηύθυνε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Ο Κωνσταντίνος Πετρίδης, ο οποίος παρέστη σήμερα το απόγευμα σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών με θέμα τη δημιουργία Υφυπουργείου Ανάπτυξης καθώς και τη δημιουργία Υφυπουργείου Τουρισμού, μετά το πέρας της συνεδρίας προέβη στην ακόλουθη δήλωση στα ΜΜΕ:

«Τα τελευταία χρόνια ζήσαμε τις στρεβλώσεις που δημιουργεί ένα υδροκέφαλο κράτος. Για πρώτη φορά, αυτή

η Κυβέρνηση προσπάθησε να κτυπήσει αυτό το υδροκέφαλο κράτος με την πρόθεση για δημιουργία τριών Υφυπουργείων. Ο τομέας του Τουρισμού, ο τομέας της Ανάπτυξης, είναι πολύ σημαντικοί για οποιανδήποτε χώρα.

Δεν γίνεται να είμαστε η μόνη τουριστική χώρα χωρίς Υπουργείο ή Υφυπουργείο Τουρισμού, που να αποτελεί ο τουρισμός το τριτεύον ή τεταρτεύον θέμα ενός άλλου υπουργείου και να χάνεται στις διαδικασίες και στη μετάφραση. Δεν γίνεται να είμαστε η μόνη χώρα χωρίς Υπουργείο ή Υφυπουργείο Ανάπτυξης, που να ασχολείται με την πραγματική οικονομία, με τη μικροοικονομία και όχι με τη διαχείριση του δημόσιου χρέους και τα δημοσιονομικά.

Συζητήσαμε αρκετές φορές στη Βουλή (τα θέματα), δώσαμε γραπτώς όλες τις εξηγήσεις. Δεν φτάνει να μιλάμε μόνο για την αλλαγή. Την αλλαγή πρέπει να την επιδιώκουμε με συγκεκριμένες και καλά μελετημένες προτάσεις. Δεν είναι δυνατό η ΕΕ να έχει τα Υφυπουργεία στις συστάσεις της, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να συμφωνούν ένθερμα και να υποστηρίζουν τη δημιουργία αυτών των δύο Υφυπουργείων, ο κόσμος να λέει ότι χρειάζεται (να γίνει), αλλά να προσκρούει η ψήφισή τους σε πολιτικά τείχη. Από πλευράς Κυβέρνησης, νομίζω ότι δώσαμε όλες τις εξηγήσεις και γραπτώς και ευελπιστώ, απευθύνω έκκληση, στα κόμματα, να ψηφίσουν αυτές τις δύο μεγάλες θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος».

Keywords
Τυχαία Θέματα