Στο «ανώτατο» προσέφυγε το ΡΤΚ για το θέμα των «υπηκοοτήτων»

Στο «ανώτατο δικαστήριο» προσέφυγε το πρωί το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό κόμμα με αίτημα την ακύρωση της απόφασης του «υπουργικού συμβουλίου» που δημοσιεύθηκε στην «επίσημη εφημερίδα» στις 9 Αυγούστου, για την παραχώρηση 58 «κατ’ εξαίρεση υπηκοοτήτων».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΡΤΚ, στην αίτηση ζητείται όπως μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης εκδοθεί «ενδιάμεση εντολή» ώστε τα εν λόγω άτομα να μην μπορούν να

κάνουν χρήση των δικαιωμάτων αγοράς οικίας, δημιουργίας επιχείρησης και άσκησης ψήφου.

Η δικηγόρος και «βουλευτής» του ΡΤΚ, Φαζιλέτ Οζντενεφέ δήλωσε ότι το θέμα των «υπηκοοτήτων» είναι πλέον δικαστικό ζήτημα και θα πρέπει να προσέξουν τα βήματα που θα κάνει γι’ αυτό η «κυβέρνηση». Θεωρεί ότι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της δικαστικής απόφασης ο τερματισμός της παραχώρησης «υπηκοοτήτων κατ’ εξαίρεση» και κάλεσε σε ένα συνολικό αγώνα ενάντια στην αδικία και την παρανομία.

Το αποτέλεσμα αυτής της αγωγής, συνέχισε, θα καθορίσει και το αποτέλεσμα για τις άλλες «υπηκοότητες» που παραχωρήθηκαν με τον ίδιο τρόπο.

Στο μεταξύ, η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του Χουσείν Οζγκιουργκιούν στο ΚΕΕ, μετά τα όσα έχουν γίνει στο θέμα των «υπηκοοτήτων», φέρεται να εργάζονται πλέον για να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής θέμα «πρόωρων εκλογών» τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Όπως γράφει πρωτοσέλιδΑ η εφημερίδα, μετά τη δήλωση του «υπουργού τουρισμού», Φαίζ Σουτσιούογλου «γίναμε ρεζίλι» (εννοώντας την παραχώρηση «υπηκοότητας» σε γυναίκα από την Τουρκία που ήρθε στα κατεχόμενα με τουριστική μόνο βίζα), πολλοί άλλοι «υπουργοί» και «βουλευτές» του κόμματος θεωρούν ότι το ζήτημα αυτό προκαλεί πληγή που μεγαλώνει με την ημέρα, γι’ αυτό επιθυμούν να πάνε σε «πρόωρες εκλογές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα