Έκκληση Αιμιλιανίδου προς επιχειρήσεις: Όχι σε απολύσεις

Έκκληση προς όλους τους επιχειρηματίες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις με αφορμή την εκ νέου εφαρμογή για το ωράριο των καταστημάτων του 2006, απευθύνει η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Η Υπουργός, μιλώντας στην εκπομπή του Sigma Μεσημέρι και Κάτι, τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τον Γενικό Εισαγγελέα ώστε να εξεταστούν οι επιλογές της Κυβέρνησης και κατά πόσο υπάρχουν νομικές

επιλογές.

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία επαναφέρει το ωράριο στα παλαιότερα δεδομένα, δηλαδή το κλείσιμο των γενικών καταστημάτων τις Τετάρτες μέχρι το μεσημέρι ενώ τις Κυριακές θα πρέπει να παραμένουν κλειστά. Όπως η Ζέτα Αιμιλιανίδου επισήμανε, αυτό συνεπάγεται με 18 ώρες εργασίας λιγότερες για αυτές τις επιχειρήσεις, καλώντας σε αυτό το σημείο τους επιχειρηματίες να μην προχωρήσουν σε απολύσεις.

Όπως ανέφερε ήδη έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από επιχειρηματίες. Ένα παράδειγμα είπε η Υπουργός Εργασίας, είναι η Λήδρας, τα καταστήματα της οποίας θα πρέπει από τις 3 Ιανουαρίου να παραμένουν κλειστά τις Κυριακές. Άρα πρόσθεσε, δεν πρόκειται μόνο για μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και μικρές.

Η Υπουργός Εργασίας κλήθηκε να σχολιάσει επίσης τη δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα περί «συνταγματικής εκτροπής» εκ μέρους της βουλής, ωστόσο δεν θέλησε να τοποθετηθεί, συστήνοντας υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση.

«Σκοπιμότητες και συμφέροντα»

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Υπεραγορών, Ανδρέας Χατζηαδάμου, κάλεσε όσους φέρνουν τον τόπο σε αυτά τα διλήμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους και μίλησε για προσπάθεια να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες, εγκλωβίζοντας όλη την αγορά και τον κόσμο που κατάφερε να εξεύρει μια απασχόληση.

Είπε ότι επί του παρόντος αν και δεν μπορεί αν μιλήσει εκ μέρους όλων των επιχειρήσεων, δεν υπάρχουν σκέψεις για απολύσεις προσωπικού, ωστόσο ο καθένας θα κάνει τους υπολογισμούς του για να πράξει ανάλογα με το συμφέρον της επιχείρησης του.

Αυτή τη στιγμή είπε, θα πρέπει να αναμένουμε να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα