Εκδήλωση τιμής για τον Τάσο Μάρκου στην Αθήνα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία του Θρύλου Τάσου Μάρκου ξαναζωντάνεψε, μέσα από αφιερωματικό Λεύκωμα που παρουσιάστηκε στην πρωτεύουσα του Ελληνισμού την περασμένη Τετάρτη, 10 Μαΐου.

Ἂνδρες πού περπατοῦν στή ζωή εὐθυτενεῖς καί μέ γαλήνη, μαθημένοι νά πονοῦν χωρίς νά ὑποφέρουν, νά νικοῦν χωρίς νά θριαμβολογούν, νά νικῶνται χωρίς νά μοιρολογοῦν. Αὐτοί εἶναι οἱ πραγματικοί ἂνδρες. Ένας τέτοιος άνδρας ήταν και ο Τάσος Μάρκου. Μετουσίωσε σε πράξη, τα λόγια του Παύλου Μελά, προς τον πρωτοετή Έυελπι. Λίγα λόγια, πολλά ἒργα. Ἀνθρωπιά μεγάλη, πειθαρχία,

πεῖσμα, ἀντοχή.

Ο Τάσος Μάρκου αποτελεί σύμβολο ανδρείας και ήθους. Φωτεινός οδοδείκτης που οδηγεί έναν σκλαβωμένο λαό στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Στην εκδήλωση προχώρησε σε ομιλία η αδελφή του Τάσου Μάρκου, Ελένη Μοσφίλη, ενώ συγκινητική στιγμή στην εκδήλωση, ήταν και η ομιλία του συμμαθητή του ήρωα από την Σχολή Ευελπίδων.

Το μεγαλείο της ψυχής και κατορθώματα του ήρωα εξήραν ο Υπουργός Άμυνας και ο Κύπριος Πρέσβης στην Ελλάδα.

Πρωτοετείς Ευέλπιδες και φοιτητές, έδωσαν το 'παρών' τους στην εκδήλωση.

Με την σειρά της η δημοσιογράφος, Πέτρα Αργυρού ανέφερε:

«Εσείς, λοιπόν, είστε οι καλύτεροι πρεσβευτές των αξιών και ιδανικών του. Αυτά τα παραδείγματα να ακολουθείτε, να είστε «θεμέλια γενεών», όπως έγραψε ο Μελάς. Ο Ελληνισμός δεν ευτύχησε με τις ηγεσίες του. Όλο και μετρά χαμένες πατρίδες. Πόντο, Μικρά Ασία, Μακεδονία, Βόρεια Ήπειρο, την μισή Κύπρο.  Όπου υπάρχει πολιτικός ρεαλισμός, υπάρχουν χαμένες πατρίδες. Ο Ελληνισμός όπου επιβίωσε δεν το οφείλει στον ρεαλισμό, το οφείλει στο ότι αγωνίστηκε να κάνει το ευκταίο εφικτό».

Ο Πέτρος Παπαπολυβίου εστίασε στην ιστορική θέαση των γεγονότων, που αναδεικνύει την λεβεντοσύνη του ήρωα.

Ο ταγματάρχης Τάσος Μάρκου, πιστός στον όρκο του Έλληνα αξιωματικού, αποτελεί σήμερα την ηρωικότερη μορφή μεταξύ των Ελλήνων Κυπρίων αξιωματικών.

Αγέρωχος μας καρτερά να ελευθερώσουμε την σκλαβωμένη μας πατρίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα