Με πρόκριση στον 3ο γύρο γιόρτασε την άνοδο στο νο1 του κόσμου ο Αλκαράθ

Μόνο με την παρουσία του στο ματς του 2ου γύρου του τουρνουά Masters της Ρώμης, ο Κάρλος Αλκαράθ είχε εξασφαλίσει την άνοδό του στο νο1 της παγκόσμιας κατάταξης από την ερχόμενη Δευτέρα (15/05). 

Ο Ισπανός φρόντισε να... γιορτάσει την επιτυχία του με νίκη (2-0) επί του συμπατριώτη του, Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας, και να προκριθεί στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, όπου θα βρει απέναντί του τον νικητή του ζεύγους, μεταξύ του Γίρι Λεχέτσκα και του προερχόμενου από τους προκριματικούς, Φαμπιάν Μαροζάν.

Η βροχερή μέρα στην «αιώνια πόλη» δεν εμπόδισε τον 20χρονο τενίστα να πετύχει

το στόχο του, αφού δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ (6-4). Στο δεύτερο έκανε... προπόνηση (6-1) κι έφτασε άνετα στην 30η του νίκη σε 32 αγώνες που έχει δώσει το 2023, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο ενός των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. 

Ο Αλκαράθ, ο οποίος προέρχεται από τους τίτλους στα δύο τουρνουά που προηγήθηκαν στην πατρίδα του (Βαρκελώνη και Μαδρίτη), χρειάστηκε να ανατρέψει το γρήγορο προβάδισμα του Ράμος Βινιόλας στο πρώτο σετ και να πετύχει το καθοριστικό μπρέικ στο 10ο game, με το οποίο προηγήθηκε (6-4).

Στη συνέχεια, έκανε επίδειξη δύναμης και με 6-1 προκρίθηκε πανηγυρικά στους «32» του τουρνουά 1000 της ATP.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα